Türkiye'nin Cenneti, Yanı Başımızda! Gidenler Hayran Kalıyor. Çeşme Ve Alaçatı’ya Ciddi Derecede Rakip Olacak

Yaz günlerinde serinlemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. İzmir'in gözlerden uzak gizli cenneti, temiz havası ve doğal güzellikleriyle sizi unutulmaz anlar yaşatmaya davet ediyor. İşte görenleri kendine hayran bırakan o yer...

Türkiye'nin Cenneti, Yanı Başımızda! Gidenler Hayran Kalıyor. Çeşme Ve Alaçatı’ya Ciddi Derecede Rakip Olacak

Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyoruz. İzmir'in gözlerden uzak bu gizli cenneti, temiz havası ve doğal güzellikleriyle sizi unutulmaz anlar yaşatmaya davet ediyor.

 

Şehrin kalabalığından uzaklaşıp hem zihninizi dinlemek hem de serinlemenin tadını çıkarmak isteyenler için İzmir'deki bu saklı yer kesinlikle kaçırılmamalı. İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan bu özel mekana ulaşım da oldukça kolay.

Detayları keşfetmeye hazır mısınız?

Türkiye'nin Cenneti, Yanı Başımızda! Gidenler Hayran Kalıyor. Çeşme Ve Alaçatı’ya Ciddi Derecede Rakip Olacak - Resim : 2

Şelaleye belediye otobüsüyle gitmek isteyenlerin ise, Aşıklar Şelalesi güzergahında ilerleyen otobüse binmeleri gerekiyor.

ALTINDA HİÇ BİTMEYECEK BİR AŞK HİKAYESİ VAR

Aşıklar Şelalesi'nin ortaya çıkışıyla ilgili anlatılan rivayete göre, Yörük Ali'ye sevdalanan Peri Padişahın kızı Sümeyra aşkının ömür boyu devam etmesini istemiş ve Tanrı'ya bu uğurda dua etmiş. Ettiği duaların sonucunda Tanrının aşıkları şelaleye dönüştürdüğü ve hiç ayrılmamalarını sağladığı söylenmektedir. Şelalenin ismi de buradan gelmektedir.

Türkiye'nin Cenneti, Yanı Başımızda! Gidenler Hayran Kalıyor. Çeşme Ve Alaçatı’ya Ciddi Derecede Rakip Olacak - Resim : 3

Aşıklar Şelalesi'nin tam içine girebilmek için 92 basamak inmek gerekiyor. Şelale, deniz düzeyinden 271 metre yüksekliktedir. Ayrıca şelalenin önündeki gölün derinliği de yaklaşık 1 metredir.

Etiketler: Dikili, İzmir, tatil