Depremden korkmayın! Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin en güvenli 21 ilini sıraladı

Deprem tehlikesi altındaki Türkiye’de, vatandaşlar yaşadıkları yerlerin ne kadar güvenli olduğunu araştırıyor. Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu konuda önemli bir çalışma yaptı ve Türkiye’de depreme karşı en güvenli 21 ilin listesini açıkladı. İşte, deprem riskine göre Türkiye’nin en güvenli illeri…

Depremden korkmayın! Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin en güvenli 21 ilini sıraladı

Türkiye, deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak, sık sık depremlerle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle, insanlar yaşadıkları bölgelerin deprem güvenliğini merak ediyor. Bu soruya cevap veren Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’de depreme karşı en güvenli 21 ilin ismini verdi.

Depremden korkmayın! Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin en güvenli 21 ilini sıraladı - Resim : 1

DEPREM TEHLİKESİNE KARŞI EN GÜVENLİ ŞEHİRLER HANGİLERİ?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin deprem haritasını çıkardı ve en güvenli 21 ili sıraladı. Prof. Dr. Ercan’ın belirlediği iller şöyle:

“Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”

Depremden korkmayın! Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin en güvenli 21 ilini sıraladı - Resim : 2

 

Depremden korkmayın! Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin en güvenli 21 ilini sıraladı - Resim : 3

DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMEK GEREK

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlara depreme hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, deprem riskine göre bina güvenliği ve afet planlaması yapılması gerektiğini vurguladı.