Türkiye’de 400 bin TL’nin altında araç kalmadı! Taşıt kredisi zorunlu hale geldi! Garanti BBVA, 2 milyon TL’ye kadar taşıt kredisi verecek!

Kasım itibariyle bir kez daha zam almış olan otomobil fiyatları, vatandaşların kredi çekmeden otomobil alabilmesini hayal hale getirdi. Buna karşılık hamlesini yapan Garanti BBVA, taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gitti.

Türkiye’de 400 bin TL’nin altında araç kalmadı! Taşıt kredisi zorunlu hale geldi! Garanti BBVA, 2 milyon TL’ye kadar taşıt kredisi verecek!

Bir süre önce başlayan çip krizinin yarattığı etki ile tahmin edilenden daha hızlı ve sık zam almaya başlamış olan otomobil piyasası, hemen hemen her ay fiyatlarında artışa gitmeye başladı. Bu bağlamda son zammı kasım ayında almış olan otomobil piyasasının Türkiye pazarında 400 bin TL’nin altında araç kalmadı. Bunun etkisiyle ikinci el araç piyasasında da bir artış söz konusu iken; kredi kullanımı araç alımlarında artık zorunlu bir hal aldı.

Tüm dünyada zor günlerden geçen otomotiv sanayisinin gördüğü ani fiyat artışlarının ardından bankalar da taşıt kredisi paketlerinde artışa gitmeye başladı. Bu bağlamda birbirinden ayrı taşıt kredisi paketleri sağlayan Garanti BBVA, kasım ayı itibariyle indirimli faiz oranı ile sağlayacağı taşıt kredisinin özelliklerini kamuoyu ile paylaştı.

GARANTİ BBVA’DA TAŞIT KREDİSİNİN VADE SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Türkiye’de 400 bin TL’nin altında araç kalmadı! Taşıt kredisi zorunlu hale geldi! Garanti BBVA, 2 milyon TL’ye kadar taşıt kredisi verecek! - Resim : 1

Müşterilerine hem sıfır hem de ikinci el araç alımlarında marka ve model bazında ayrıcalıklı faiz oranları sağlayan Garanti BBVA, uzun vadeler ile sunduğu taşıt kredisinin güncel şartlarına ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Bu kapsamda vade sürelerini de duyuran Garanti BBVA, aracın bedelinin 400 bin TL’ye kadar olması halinde 48 ay; aracın bedelinin 400 bin 1 TL ile 800 bin TL arasında olması halinde 36 ay; aracın bedelinin 800 bin 1 TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında olması halinde 24 ay; aracın bedelinin 1 milyon 200 bin 1 TL ve 2 milyon TL arasında olması halinde ise 12 aya kadar vade sunacağını belirtti. İkinci el araç alımlarında kredi vadesi ve aracın yaşı toplamı en fazla 144 ay olacak şekilde kredilendirme olanağı tanıyan Garanti BBVA, yeni faiz oranlarını da açıkladı.

GARANTİ BBVA, TAŞIT KREDİSİNDE FAİZ ORANLARINI YÜZDE 2,29’A DÜŞÜRDÜ

400 bin TL ve altındaki araçlar için maksimum yüzde 70 finansman desteği veren Garanti BBVA, 400 bin 1 TL ile 800 bin TL arasındaki araçlar için maksimum yüzde 50; 800 bin TL ile 1 milyon 200 TL arasındaki araçlar için maksimum yüzde 30; 1 milyon 200 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki araçlar için ise maksimum yüzde 20 finansman desteği vereceğini duyurdu. Bu finansman desteği kapsamında sağladığı krediyi yüzde 2,29 oranından faizlendiren Garanti BBVA; ‘0 KM Çevreci Taşıt Kredisi’, ‘0 KM Dijital Taşıt Kredisi’ ve ‘Motosiklet Kredisi’ gibi özel krediler de sağlamaya başladı.