Türkiye İstatistik Kurumu’ndan ilan yayımlandı, iş arayanlar sıraya girdi! Şartlar belli, 10 kişi birden işe alınacak!

Yeni işe alım yapacağını duyuran Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), personel alımına ilişkin yöntem ve sürece dahil kamuoyunu bilgilendiren bir ilan yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan ilan yayımlandı, iş arayanlar sıraya girdi! Şartlar belli, 10 kişi birden işe alınacak!

Türkiye’de bu sene kamu kurum ve kuruluşları her zamankinden daha sık alım yaptı. Pandemi döneminde personel alımlarını gerekli önlemler ve yaşanılan bütçesel sorunlar nedeniyle ertelemek zorunda kalan kamu kurum ve kuruluşları, bu sene normal düzenine geri dönerek, açık kadrolarını doldurmak için harekete geçti. O kurumlardan biri olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da personel alımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Yeni bir personel alımı gerçekleştireceğini duyuran TÜİK, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de bir ilan yayımladı. Yayımladığı ilan ile birlikte personel alımı gerçekleştireceğini kamuoyuna duyuran TÜİK, alınacak olan personelin taşıması gereken genel ve özel şartlardan personel alım sürecine dair tüm detayları bildirdi. Öte yandan TÜİK, ön bir sınav ile alım yapacağını açıkladı.

TÜİK’E PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan ilan yayımlandı, iş arayanlar sıraya girdi! Şartlar belli, 10 kişi birden işe alınacak! - Resim : 1

Yayımladığı ilanda 10 uzman yardımcısı alacağını bildiren TÜİK, yayımladığı ilanda; yetiştirilmek üzere sınavla uzman yardımcı alacağını bildirerek, uzman yardımcılarının merkez teşkilatlarında çalıştırılmak üzerinde görevlendirileceğini belirtti. Adayların başvurularını, 12 Aralık 2022 tarihi saat 09:00 ile 23 Aralık 2022 tarihi saat 18:00 arasında alacak olan TÜİK, başvuruların ‘e-Devlet’ üzerinden ‘Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti’ veya ‘Kariyer Kapısı’ internet adresinden elektronik ortamda yapılacağını bildirdi.

Öte yandan TÜİK, adayların taşıması gerektiği şartları da açıklayan TÜİK, adayların tamamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartların aranacağının altını çizdi. Tüm adaylar için 35 yaşını doldurmamış olmayı şart koşan TÜİK, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) en az 80; Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) ise en az 70 almayı zorunlu tuttu. YDS için İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden puan almış olmayı kabul eden TÜİK, adayların istatistik, iktisat, matematik, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinden birinden en az dört yıl olan lisans eğitimi almış olması gerektiğini belirtti.

TÜİK, PERSONEL ALIM SINAVINA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Sınav ile bir alım gerçekleştireceğini bildiren TÜİK, yapacağı sınava ilişkin de kamuoyunu bilgilendirdi. Alımların sözlü bir şekilde gerçekleştirileceğini ilan eden TÜİK, adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgilerinin, kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneği, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin ölçülerini vurguladı. 

Öte yandan TÜİK, sınav konu ve puanlama sistemini de açıkladı. Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyinden 50 puanlık sözlü sınav yapacak olan TÜİK, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; genel yetenek ve genel kültürü ile bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi alanlardan 10’ar puan olmak kaydıyla şartları sağlayan adayların sözlü sınavda değerlendirileceğini bildirdi.

Etiketler: TÜİK, personel alımı