Tüm dünya aylarca bu davayı takip etmişti! Johnny Deep ile Amber Heard’in davasında beklenmedik bir son yaşandı!

Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği dava, bugün resmi olarak sona erdi.

Tüm dünya aylarca bu davayı takip etmişti! Johnny Deep ile Amber Heard’in davasında beklenmedik bir son yaşandı!

2011 yılında birlikte rol aldıkları ‘The Rum Diary’ filminin setinde tanışarak aşka yelken açan Amerikalı oyuncular Johnny Deep ve Amber Heard, iki yıl evli kaldıktan sonra olaylı bir şekilde boşanmaları ile tüm dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Sadece boşanma değil; boşanma sonrasındaki dava ile de gündemden düşmeyen Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki dava bugün resmen sona erdi.

Dünya kamuoyunda ‘Karalama Davası’ olarak da adlandırılan Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki davanın belgeselleri bile çekildi. Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve kelimenin tam anlamıyla yüzyılın davası olarak görülen Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki dava 1 Haziran 2022 tarihinde karara bağlanmıştı. Jürinin tüm üyeleri Johnny Deep’i aklarken; Amber Heard’ı ise yüklü bir tazminata mahkum etmişti. Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki davada temyiz mahkemesinin toplanması beklenirken; davaya ilişkin sürpriz bir gelişme yaşandı.

JOHNNY DEEP İLE AMBER HEARD DAVASI RESMEN SONA ERDİ

Tüm dünya aylarca bu davayı takip etmişti! Johnny Deep ile Amber Heard’in davasında beklenmedik bir son yaşandı! - Resim : 1

Uzunca süren davaları ve dinlenen onlarca tanığı ile tüm dünyanın kamuoyunda aylarca ilgi gören Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki dava sonuçlansa da her iki ismin temyize gitme hakkı saklıydı. Elbette iki isim birden temyize gitti. Johnny Deep, kabul edilen bir iddia nedeniyle 2 milyon dolar tazminata çarptırılırken; Amber Heard, eski eşine iftira atmaktan 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, 350 bin dolar tazminatı ödememek için temyiz yolunu tuttu.

Karalamalar, iddialar ve sansasyonel tanıkları ile herkesi etkisi altına alan Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki dava temyiz mahkemesi karar vermeden ikilinin anlaşması sonucu kapandı. Amber Heard’in sigorta şirketinin Johnny Depp’e 1 milyon dolar ödemesini öngören bir anlaşma ile davayı sonlandıran ünlü ikili, aralarındaki çekişmeye resmi olarak bir son verdi.

İLK AÇIKLAMA AMBER HEARD’TEN GELDİ

Olaylı boşanmanın olaylı iddialara sahip olan tarafı olan Amber Heard, ilk açıklamayı yapan taraf oldu. Açıklamasında verdiği kararın bir pes etme olmadığının altını çizden Amber Heard; “Uzun süre düşündükten sonra, Virginia'da eski kocam tarafından bana karşı açılan karalama davası konusunda çok zor bir karar verdim. Bunu asla seçmediğimi söylemek benim için önemli. Gerçeğimi savundum ve bunu yaparken bildiğim hayatım yok oldu. Sosyal medyada karşılaştığım iftira, kadınlar yaşadıklarını anlattıklarında yeniden mağdur edilmelerinin güçlendirilmiş bir versiyonudur. Şimdi nihayet altı yıl önce terk etmeye çalıştığım bir şeyden kabul edebileceğim şartlarda kendimi özgürleştirme fırsatım var. Hiçbir itirafta bulunmadım. Bu bir taviz verme eylemi değildir. İleriye dönük olarak konuşabileceklerimle ilgili herhangi bir kısıtlama ya da engelleme söz konusu değildir” ifadelerini kullandı: Amber Heard’in açıklamalarının devamına ise, Amerikan hukuk sistemine olan inancını kaybettiğine dair şu sözler yer aldı:

“Bu kararı, korunmasız tanıklığımın eğlence ve sosyal medya yemi olarak kullanıldığı Amerikan hukuk sistemine olan inancımı kaybetmiş olarak veriyorum. Birleşik Krallık'ta hakim karşısına çıktığımda, sağlam, tarafsız ve adil bir sistem tarafından aklandım; burada ifademin en kötü anlarını dünya medyasının önünde vermek zorunda kalmaktan korundum ve mahkeme aile içi ve cinsel şiddete maruz kaldığımı tespit etti. Ancak ABD'de, ifadelerimi doğrulayan çok sayıda doğrudan delilin dışlandığı, popülerlik ve gücün mantık ve adil yargılamadan daha önemli olduğu bir mahkeme salonunda maruz kaldığım duruşmada, neredeyse tüm kaynaklarımı tükettim. Bu süre zarfında bir daha yaşayamayacağım türden bir aşağılanmaya maruz kaldım. ABD'deki temyiz başvurum başarılı olsa bile, en iyi sonuç yeni bir jürinin kanıtları tekrar değerlendirmek zorunda kalacağı yeniden bir yargılama olacaktır. Bunu üçüncü kez yaşayamam.”