TÜİK tarafından ekim ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? TÜFE'nin enflasyon beklentisi

Türkiye'de açıklanacak olan enflasyon oranları vatandaş tarafından endişeyle bekleniyor. TÜİK 2022 Ekim ayında gerçekleşen enflasyon oranını 3 Kasım 2022 tarihinde açıklayacağını duyurdu. Peki TÜİK ekim ayı enflasyon oranı tahmini nedir? İşte yanıtı..

TÜİK tarafından ekim ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? TÜFE'nin enflasyon beklentisi

Türkiye'de açıklanacak olan enflasyon oranları vatandaş tarafından endişeyle bekleniyor. TÜİK 2022 Ekim ayında gerçekleşen enflasyon oranını 3 Kasım 2022 tarihinde saat 10.00'da açıklayacağını duyurdu. Peki Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ekim ayı enflasyon oranı tahmini nedir? İşte yanıtı..

Vatandaşlar tarafından sürekli araştırılan ve merak edilen yaşanacak enflasyon oranları ile ilgili TÜİK 3 Kasım 2022 tarihinde açıklama yapacağını duyurdu. Bu tarihte Ekim 2022 tarihli enflasyon oranları belirlenecek. TÜFE ekim ayında yaşanacak enflasyon oranı için tahminde de bulunuyor. Detaylar haberimizde..

TÜFE ENFLASYON TAHMİNİ

TÜİK ekim ayı enflasyon verilerini 3 Kasım 2022 saat 10.00'da açıklayacak. Peki Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) enflasyon tahmini ne? TÜFE ekim ayı kapsamında ele aldığı enflasyon ile ilgili görüşlerini giyim ve gıda sektörlerini baza alarak ve Türk Lirasındaki değer kaybını da göz önünde bulundurarak aylık 3,6 artış ile yıllık bazda enflasyon oranının 85,6'ya yükseleceği tahmininde bulundu. Bu yükseliş eğer doğru tahmin edildiyse son 24 yılın zirvesi olacak.

Türkiye ise enflasyon değerinin yükselmesini engellemek ve cari açığı kapatmak için mücadele etmeye devam ediyor. Merkez Bankasının yapmış olduğu açıklamada hükümet düşük faiz uygulaması ile üretimi ve ihracatı destekleyen bir politika izleyerek oluşan cari açığı fazlaya çevirmeye çalışarak enflasyon değerinin yükselmesini engellemeye çalışıyor.

ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK ekim ayı enflasyon oranını açıklayacağı tarihi duyurdu. TÜİK ekim ayı için enflasyon oranını 3 Kasım 2022 tarihinde saat 10.00'da açıklayacağını kamuoyuna duyurdu.

Etiketler: enflasyon oranı