TÜBİTAK personel alımı ilanını duyurdu! 70 personel alınacak, son başvuru tarihi belli oldu!

TÜBİTAK personel alımı yapılacağını duyurdu. Resmi Gazete’de de yayımlanan ilana göre TÜBİTAK 70 personel alımı gerçekleştirecek. Alım yapılacak kadrolar da belli olurken, TÜBİTAK personel alımı başvuruları nasıl yapılacak?

TÜBİTAK personel alımı ilanını duyurdu! 70 personel alınacak, son başvuru tarihi belli oldu!

Devlet kurum ve kuruluşlarında istihdamı ve kadroları güçlendirmek adına personel alımları devam ediyor. Bakanlıklar bünyesinden, çeşitli kurum ve kuruluşlardan personel alım ilanları gelmeye devam ederken, bir alım ilanı da TÜBİTAK’tan geldi. TÜBİTAK, sözleşmeli kamu personel alımı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Resmi Gazete’de de yayımlanan ilana göre TÜBİTAK, 70 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru şartları ve alım yapılacak kadrolar da belli oldu. Başvuru şartları neler? İşte detaylar…

TÜBİTAK 70 Personel Alacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’de, 70 kamu personeli alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı. Söz konusu personel alımlarında Türkiye genelinden başvurular kabul edilecek. Resmi Gazete üzerinden yayımlanan ilanla birlikte TÜBİTAK Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere alım yapılacak olan kadrolar da açıklandı. Buna göre TÜBİTAK Başkanlığı bünyesinde bilimsel programlar uzmanı, bilimsel programlar uzman yardımcısı, uzman, avukat ve uzman yardımcısı alanlarında olmak üzere toplam 70 personel alımı gerçekleştirilecek.

Hangi Alanda Kaç Kişi Alınacak?

TÜBİTAK personel alımı ilanını duyurdu! 70 personel alınacak, son başvuru tarihi belli oldu! - Resim : 1

TÜBİTAK sözleşmeli personel alımı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Alım yapılacak adaylar Türkiye’nin her yerinden başvuruda bulunabilecek ancak alınan adaylar Ankara ve Gebze bölgelerinde görevlendirilecek. Başvuruda bulunacak olan adayların KPSS’ye girmiş olup en az 70 puan almış olması gerekiyor. Şartları karşılayan adaylar arasında yapılacak alımlar için Ankara bölgesinde belirlenen kontenjanlar şöyle:

  •          36 bilimsel programlar uzman yardımcısı
  •          8 bilimsel programlar uzmanı
  •          14 uzman yardımcısı
  •          4 uzman
  •          2 avukat

Kocaeli Gebze bölgesinde görevlendirilmek üzere açılan kadrolarda kontenjan şöyle:

  •          3 uzman yardımcısı
  •          1 uzman
  •          2 avukat

Başvuru Tarihleri ve Başvuru Yeri

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek olan personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların, başvurularının online ortamda yapması gerekiyor. Söz konusu yollarla yapılabilecek olan başvurularda son tarih 8 Ağustos 2022 olarak belirlendi. Personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen, genel ve özel şartlar bilgilerine erişmek isteyenler için ilgili ilanda başvuru kılavuzu da yayınlandı.