Torunlar GYO, kiracısı Denizbank'a Torun Tower'ı sattı

İstanbul Şişli'de Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası, içerisinde kiracı olan Denizbank'a 11.6 milyar lira + KDV'ye satıldı. Satış, dün akşam KAP'a bildirildi.

Torunlar GYO, kiracısı Denizbank'a Torun Tower'ı sattı

İstanbul Şişli’deki Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan ve Denizbank'ın Genel Müdürlük binası olarak kullandığı Torun TowerTorunlar GYO tarafından Denizbank'a 11.6 milyar lira + KDV'ye satıldığı duyuruldu. 

Şirketten çarşamba akşamı Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, taşınmazın, belirlenen 12.4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden yüzde 6.57 iskonto ile satıldığı kaydedildi.

Torun Tower hakkında

Torun Tower hakkında
Torun Tower

İstanbul’un en pahalı ticari bölgesi olan Şişli’deki Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan Torun Tower, 15 dönüm arazi üzerinde, 66 bin m²’lik ofis alanıyla 34 kattan oluşuyor. Torun Tower, Gayrettepe Metro İstasyonu’na 10 metre mesafede bulunmaktadır.

Aralık 2011 tarihinde başlanan Torun Tower, Şubat 2014’te en üstten dört katı Torunlar GYO’nun kullanımına bırakılan binanın geri kalan 60.023 m² kısmı DenizBank tarafından 10 yıllık süreyle kiralanmıştı. 

2014 yılından bu yana Torun Tower’ı Genel Müdürlük binası olarak kullanan DenizBank, Torun Tower’ı Nisan 2024'te 11.6 milyar lira + KDV'ye satın aldı.