TOKİ'nin yeni projesi belli oldu: Herkese uygun fiyatlı ev satışı garantisi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam eden TOKİ’nin yeni projesi belli oldu. İşte TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından açıklanan yeni projeye ilişkin ayrıntılar…

TOKİ'nin yeni projesi belli oldu: Herkese uygun fiyatlı ev satışı garantisi!

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, aralık ayında konut fiyatlarına yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep olmuştu. Ocak ayına girilmesi ile birlikte yukarı yönlü hareketlerin hız kazanması, hammadde fiyatlarında bir kez daha zamlı fiyatların gözlenmesine ve dolayısı ile de hem ikinci el hem de sıfır konutların fahiş rakamlara ulaşmasına yol açtı. Bu kapsamda yeni dönem içerisinde konut fiyatlarının düşeceğine dair umut besleyen vatandaşlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Vatandaşların birikimlerinin yeni dönemin konut fiyatlarını karşılayamaması, bankalar ile birlikte hükümeti de harekete geçirdi. Yapılan kabine toplantıları kapsamında düşük faizli konut kredisi kararlarının alındığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara barınma hakları konusunda destek olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan da uygun fiyatlar karşılığında kendi evlerine sahip olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberler geldi. Başkan Bulut TOKİ hizmetlerine ilişkin önemli bilgiler verdiği açıklamasında yeni projeye de değindi.

TOKİ’de Büyük İstihdam!

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlik kapsamında TOKİ’nin yürütmüş olduğu ve yürüteceği projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ’nin yalnızca sosyal konut projesi üreten bir kamu kurumu değil, istihdam sağlayan bir kurum niteliğini taşıdığını da belirtti. Başkan Bulut, TOKİ’nin yalnızca şantiyelerinde 70 bin kişinin istihdam edildiğini ifade etti.

Başkandan 100 Bin Konutluk Yeni Kampanya Müjdesi!

TOKİ'nin yeni projesi belli oldu: Herkese uygun fiyatlı ev satışı garantisi! - Resim : 1

TOKİ’nin mevcut hizmetlerinin yanı sıra yeni hizmetlerine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ömer Bulut, ağustos ayında başlayacak olan yeni kampanyayı müjdeledi. Başkan Bulut, şu ifadeleri kullandı: “Yeni bir sosyal konut projesi için adım atmaya hazırlanıyoruz. Şu ana kadar yeni kampanya için yaptığımız hesaplamalar sonucunda konut sayısını 100 bin olarak belirledik.”

Ağustos Ayında Başlıyor!

TOKİ’nin yeni projesi için ağustos ayına işaret eden Başkan Bulut, “inşallah ailelerimizi konutları ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.