TOKİ'den Yepyeni Dev Projeler! 2022 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvurusu Ne Zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkalığı (TOKİ) 2022 yılında da dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. 100 bin sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen detaylar belli oldu!

TOKİ'den Yepyeni Dev Projeler! 2022 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvurusu Ne Zaman?

Türkiye’de konut fiyatlarının fahiş bir şekilde artmaya başlamasının TOKİ’den 81 ilde uygun fiyatlı ve cazip ödeme seçeneklerine sahip konut projeleri duyurulmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için sayısız proje ile destek veren TOKİ, 100 bin sosyal konut projesi ile geçtiğimiz dönemde çok sayıda vatandaşın ev sahibi olmasını sağladı. 2022 yılında da benzer projelere imza atma hazırlığı içinde olan TOKİ, devlet destekli konut finansman seçeneklerinin de duyurulmasının ardından vatandaşların gündeminde ilk sıralara yerleşti.

TOKİ 100 Bin Konutluk Yeni Projeye Başlıyor!

Önceki dönemlerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin konut ile binlerce vatandaşın ev sahibi olması sağlanmıştı. Konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 2022 yılında da 100 bin konutluk yeni bir kampanya başlatacaklarını ifade etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili 81 ilde yapılacak projelerin müjdesi de verilmişti. 2+1, 3+1 daireler uygun fiyatlar ve dar gelirli vatandaşların kira öder gibi rahatça ev sahibi olmaları sağlanacak.

TOKİ 2022 Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

TOKİ'den Yepyeni Dev Projeler! 2022 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvurusu Ne Zaman? - Resim : 1

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 2022 Ağustos ayında 100 bin konutluk yeni bir kampanyanın başlatılacağının açıklamasının ardından vatandaşlar başvuru şartlarını ve proje detaylarını araştırmaya başladılar. 100 bin konutluk TOKİ projelerinin yeniden gündeme gelmesi ise özellikle son dönemde bir hayli artan konut fiyatları karşısında çaresiz kalan birçok vatandaş için umut oluyor. Ev sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaşı bu projelerden yararlanmaları sağlanacak.

TOKİ 1 Milyon Konut Yaptı!

TOKİ tarafından herkes için konut projeleri kapsamında 1 milyon 100 bin konut yaptıkları açıklandı. Son üç yılda yaşanan pandemi gibi birçok krize rağmen yaklaşık 213 bin konut sosyal donatılarıyla beraber şehirlere yeni alanların kazandırıldığı da aktarıldı.

Etiketler: toki evleri