TOKİ Kampanyalarında Yeni Dönem Başlıyor! Ağustos Ayı ile Beraber Tüm İllerde Satışlar Başlatılacak

TOKİ uygun fiyatlı konut satışı kampanyalarında yeni bir döneme giriyor. Gittikçe artan kira zammına karşılık kendisine ait evi olsun isteyenler için büyük fırsat günleri yaklaşıyor. TOKİ Ağustos ayına işaret etti. Ağustos ayına özel yeni kampanyasından kimler, nasıl yararlanabilecek?

TOKİ Kampanyalarında Yeni Dönem Başlıyor! Ağustos Ayı ile Beraber Tüm İllerde Satışlar Başlatılacak

TOKİ toplu konut projesi kapsamında yeni bir kampanyaya adım atıyor. 100 bin yeni konut inşa etme fikri ile yıla başlayan TOKİ Ağustos ayına işaret etti. Aylık taksitlerle kira öder gibi yeni bir ev sahibi olunabileceğinin müjdesi verildi.

"Pandemi Sürecine Rağmen Hedefimizi Gerçekleştirdik!"

TOKİ başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamada 100 bin yeni konutun inşa edilmesi için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Konu üzerine TBMM Komisyonu ve TOKİ görüştü. Başkan Ömer Bulut: “Ekonomik olarak herkesin ulaşabileceği konut hedefindeyiz. Bu nedenle 1 milyon 100 bin konut halka sunduk” dedi.

Bulut: “Dünyadaki pandemi krizine rağmen 213 bin konut şehirlere kazandırıldı ve bugüne kadar 137 bin konutun teslimi sağlandı” diyerek ekledi.

Yatırımların Miktarı Genişletildi!

TOKİ Kampanyalarında Yeni Dönem Başlıyor! Ağustos Ayı ile Beraber Tüm İllerde Satışlar Başlatılacak - Resim : 1

Geçtiğimiz yılın verilerine bakıldığında TOKİ’den ev alanların sayısı %13,8'e kadar ulaştı. Yıllık konut üretimi ise 50 bin rakamından 70 bine yükseldi. Yalnızca TOKİ Kurumu için 50 milyar liralık yatırım yapılıyor. İnşaatı devam eden devam eden 144 bin konut bulunuyor. Bunların içerisinde hükümet konağı ve iş yeri projeleri de yerini alıyor.

Büyük Kampanyanın Detayları Ağustos Ayında!

TOKİ 100 bin konut projesi için Ağustos ayına dikkatleri çekti. Bulut: “Konut sayısı en az 100 bin olacak” diye ekledi. “Hazırlıkları il il talepleri karşılayacak şekilde tamamladık. Ağustos ayında yeni yüz bin konutluk projemizi açıklıyoruz” denerek konu üzerine henüz net bir bilgi verilmedi. TOKİ faizsiz konut kredisi kapsamında yılın ilk 5 ayında 275 vatandaşa 63 milyon TL'lik kredi transferini gerçekleştirdi. Kişi başına kullanılabilen kredi tutarı ise 241 bin TL'ye yükseldi.