TOGG’un lansmanı 29 Ekim’de gerçekleşti! Detaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı! Fiyat, renk seçeneği ve daha birçok şey belli oldu!

Bir süredir lansmanı merakla beklenilen yerli ilk elektrikli otomobil TOGG’un 29 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirdiği tören sonrası ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’den ilham alan TOGG’un kaç renk olacağı da öğrenildi.

TOGG’un lansmanı 29 Ekim’de gerçekleşti! Detaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı! Fiyat, renk seçeneği ve daha birçok şey belli oldu!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, beklenildiği gibi 29 Ekim 2022 tarihinde ilk üretim aracını banttan indirdi. Kırmızı bir araç ile lansmana çıkan TOGG, Gemlik Fabrikası’nda seri üretime geçmek için düğmeye bastı. 2023 yılının mart ayından itibaren yollara çıkması beklenen TOGG’un seri üretimiyle birlikte pek çok özelliği de ortaya çıkmaya başladı. Bu bağlamda bir süredir merak edilen TOGG’un renkleri lansmanın ardından netleşti.

TOGG’un Anadolu’dan ilham alarak ürettiği otomobillerinin renkleri, lansmanı izleyenlere kendisini hayran bıraktı. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olacak olan ve fiyat olarak C segment SUV’lar ile rekabete gireceği bilinen TOGG’un renkleri ve anlamını açıklayan isim ise, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş oldu.

TOGG’UN CEO’SU TANITIM TÖRENİNDE KONUŞTU

TOGG’un lansmanı 29 Ekim’de gerçekleşti! Detaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı! Fiyat, renk seçeneği ve daha birçok şey belli oldu! - Resim : 1

Anadolu’dan esinlenen TOGG renkleriyle piyasaya gireceklerini bildiren bir açıklama gerçekleştiren TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, lansman töreninde; “Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, ülkemizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden ilham alıyoruz. Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi 'duygusal' Doğu kültürü ve 'rasyonel' Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız. İlk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de Türkiye’mizden ilham aldık. 'Anadolu', 'Gemlik', 'Oltu', 'Kula', 'Kapadokya' ve 'Pamukkale' isimli renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz güzellikleri Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

TOGG, 6 RENK İLE ÜRETİM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş’ın açıklamalarının ardından TOGG’un kırmızı renginin Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuya ithafen ‘Anadolu’ adını aldığı öğrenilirken, beyaz renkli TOGG’un Denizli’nin eşsiz beyazlıkta travertenlerinden esinlenerek hayata geçirildiği ve ‘Pamukkale’ adını aldığı; mavi renkteki TOGG’un ise ‘Gemlik’ adıyla ve Gemlik’te bulunan zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alınarak üretildiği ortaya çıktı. Peri bacalarının toprak ve kum bejinden esinlenerek üretilen kahvemsi renge sahip olan TOGG için esin kaynağı olan ‘Kapadokya’ adı verilirken; Oltu taşının göz alıcı siyahlığını baz alan siyah renkli TOGG’un adı ‘Oltu’, Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadilerinin ilham olduğu gri renkli TOGG’a ise ‘Kula’ adı verildi.

Etiketler: TOGG, lansman