TOGG’un CEO’su açıkladı, herkes şaştı kaldı! Bayilerden falan satılmayacak! Almak isteyenler sadece tek bir yolla satın alabilecek

Seri üretim çalışmaları devam eden Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG hakkında konuşan TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, TOGG’un satış stratejisini ilk kez açıkladı.

TOGG’un CEO’su açıkladı, herkes şaştı kaldı! Bayilerden falan satılmayacak! Almak isteyenler sadece tek bir yolla satın alabilecek

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ya da kısa adıyla TOGG, yollara düşmek için geri sayıma başladı. 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Gemlik’teki kampüsünü faaliyete geçen TOGG, seri üretime başladı. Geçtiğimiz günlerde kampüsün kapılarını gazetecilere açan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG’un üretimindeki gelişmeleri ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

TOGG’un ön sipariş çalışmalarından batarya üretimi tarihine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Gürcan Karakaş, şubat ayında ön siparişlerin alınmaya başlanacağını bir kez daha belirtti. TOGG’un yollara çıkacağı ay için 2023 martını işaret eden Karakaş, “Şimdiden çok büyük talep var” beyanlarında bulundu. Öte yandan Karakaş, TOGG’un satış stratejisini de açıkladı.

TOGG’DA HER ŞEY İÇİN TARİH ŞUBAT AYI

TOGG’un CEO’su açıkladı, herkes şaştı kaldı! Bayilerden falan satılmayacak! Almak isteyenler sadece tek bir yolla satın alabilecek - Resim : 1

Fiyat, donanım ve ön siparişlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “İlk yıl 20 bin adet üreteceğiz. Ancak talep bundan daha çok. Şimdiden telefonla, maille araç almak isteyenler bize ulaşmaya çalışıyor. Biz bazı araç üreticilerinin yaptığı gibi 'Ya sen gel 100 dolar depozito bastır. Üç gün sonra araç gelecek' deyip, sonra şu kadar sipariş aldık şeklinde reklam yapmanın peşinde değiliz” açıklamalarında bulundu. Karakaş, açıklamalarına TOGG’un model adına ilişkin bilgi vererek devam etti.

TOGG’un çok tartışılan model adlarının ne olacağı sorusuna çalışmaların sürdüğünü bildirerek devam eden Gürcan Karakaş, “Kesinlikle bir kelime gibi bir şey olmayacak. Harf ve sayılardan ya da sadece sayılardan oluşabilir” dedi.

TOGG İÇİN BATARYA ÜRETİMİ 2023 BAŞINDA

Geçtiğimiz günlerde Çinli Farasis Energy ile beraber yüzde 50 ortak girişimle kurduğu Siro isimli şirkette batarya modül ve paketleri üretileceği öğrenilen TOGG’un bu üretime 2023 başı itibariyle başlayacağını CEO Gürkan Karakaş açıkladı. Karakaş, açıklamalarında ise; “2023 sonu itibarıyla TOGG için 1,8 milyar euroluk kaynak harcanacak. Bu kaynağa akıllı cihaz, kampüs ve teknoloji geliştirmek için yapılan yatırımlar dahil. TOGG 4,33 milyar lira ile Türkiye'de mobilite alanında faaliyet gösteren şirketler arasında ödenmiş sermayesi en yüksek şirket” ifadelerini kullandı. Karakaş, ardından TOGG’un satış stratejisini de açıkladı.

TOGG’un satış sistemine ilişkin de konuşan Gürcan Karakaş, bayilik sisteminin olmayacağını ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Bunun yerine online satış için hazırlık yapmış olduklarını bildiren Karakaş, “İstanbul ile Erzurum arasında e-ticarette fark yok. Teknoloji her bölgede yaygın” diye konuştu.

Etiketler: TOGG, ceo