TOGG yakıt cimrisi çıktı! Elektrikli araba TOGG'un şarj maliyeti ile 100 km ne kadar yakar sorusu yanıt buldu

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken en çok merak edilen sorulardan biri olan TOGG menzili ve km başına yakıt maliyeti ortaya çıktı. TOGG bir depo kaç TL sorusunun yanıtını merak edenler buraya!

TOGG yakıt cimrisi çıktı! Elektrikli araba TOGG'un şarj maliyeti ile 100 km ne kadar yakar sorusu yanıt buldu

29 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen tören ile fabrikası açılan TOGG fabrikası büyük heyecan yaratmıştı. Banttan inen ilk aracı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürerken aracın sürüş görüntüleri de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Muhalefet ile iktidar arasında yeni polemiğin adı TOGG olurken yerli araba için beklenen sorulardan biri daha yanıt buldu. 

TOGG menzili kadar aracın yakıt tüketimi de araştırılıyordu. TOGG yakıt tüketimi için yapılan son açıklama ile bu soru da yanıt buldu Yerli otomobil elektrikli olarak üretilirken bu nedenle şarj süresi ve şarj maliyeti aracı satın almak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlanmıştı. 

TOGG MENZİLİ KAÇ KM, YERLİ OTOMOBİL BİR DEPO KAÇ TL?

Yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle artık araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler araçların özellikleri kadar yakıt tüketimlerini de dikkate almaya başlamıştı. Hatta son dönemde satılan araçların yakıt tüketimi düşük olan arabalar olması da dikkat çekiyordu. Yerli otomobil TOGG elektrikli C Sınıfı SUV sınıfında üretilirken aracın menzili 500 km olarak ilan edilmişti. 

TOGG yakıt cimrisi çıktı! Elektrikli araba TOGG'un şarj maliyeti ile 100 km ne kadar yakar sorusu yanıt buldu - Resim : 1

TOGG menzili 500 km olarak ilan edilirken bataryanın evde şarj edilmesi durumunda şarj maliyeti 235 TL olarak ilan edildi. Bugünkü evde şarj maliyeti üzerinden hesaplama yapılması durumunda ise TOGG'un km başına yakıt maliyeti 47 kuruş olarak gerçekleşecek. 

 BENZİNLİ VE DİZEL ARAÇLARA GÖRE TOGG YAKIT MALİYETİ NE KADAR UYGUN?

500 km menzil üzerinden hesaplandığında TOGG şarj maliyeti 235 TL olarak hesaplanırken benzinli araçlarda aynı menzil için yakıt tüketimi ortalama 920 lira ve dizel araçlarda ise 745 TL olarak hesaplanıyor. Yani TOGG yakıt cimrisi denilebilecek bir performans ile bu noktada rakiplerine meydan okuyor.