TOGG C-SUV'un ismi belli oldu iddiası!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG için geri sayım büyük ölçekli olarak tamamlandı. Yerli ve milli otomobil Gemlik kampüsünün açılışı ile birlikte banttan indi ve bekleyenlerin karşısına satışa hazır bir halde çıktı. Son olarak gelen iddialar kapsamında TOGG'un C-SUV modelinin isminin belli olabileceği iddiası gündeme geldi...

TOGG C-SUV'un ismi belli oldu iddiası!

Yerli ve milli otomobil TOGG 29 Ekim 2022 tarihinde banttan indi ve Gemlik Kampüsü'nde seri üretimine başladı. Yerli otomobilin seri üretiminin başlangıcı ile birlikte pek çok iddia ve bilgi de sosyal medya platformlarında gündeme geldi. Yerli otomobilin model isimlerinin ne olacağı büyük bir merak konusu olmuşken iddialar arasındaki en kuvvetli adaylar arasında "Devrim-1" ismi olmuştu.

İlk yerli otomobil girişimi olan ancak o dönem meydana gelen bazı olaylar nedeniyle asla satışa sunulamayan yerli otomobil Devrim'in ismini alması ön görülen TOGG C-SUV modelinin ismi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Motor1 tarafından ortaya atılan iddia dikkat çekti.

TOGG'UN İSMİ NE OLACAK?

Yerli otomobil TOGG'un C-SUV segmentindeki tam elektrikli motora sahip olan modeli için isim tartışmaları sosyal medya platformlarında gündeme geliyordu. Gelen iddialar arasında bazı isimler dikkat çekiyor olsa da son olarak bir isim dikkat çekti. Türk Patent ve Marka Kurumu'na TOGG tarafından yapılmış olan başvurular kapsamında "AIDA" ismi dikkat çekti. TOGG'un bu modeli için Motor1 tarafından gündeme getirilen iddialar kapsamında AIDA isminin geçerli olabileceği öne sürüldü.

TOGG C-SUV'un ismi belli oldu iddiası! - Resim : 1

9, 12, 38 ve 42 numaralı marka NICE sınıfları için gerçekleştirilmiş olan başvurular kapsamında markaların tescil edildiği görüldü. 4 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş olan başvuruların 29 Ekim 2022'den 5 gün önce 24 Ekim tarihinde tescil edildiği öğrenildi. 

TOGG tarafından gerçekleştirilmiş olan pek çok başvuru bu platformda görülüyor olsa da, C-SUV için en kuvvetli ismin TOGG AIDA olduğu görülüyor.

Etiketler: TOGG, togg adı