Tevfik Göksu kimdir? Tevfik Göksu aslen nerelidir, kaç yaşında? | M. Tevfik Göksu hayatı

Tevfik Göksu 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yeniden Esenler Belediye Başkan adaylığına gösterildi. M. Tevfik Göksu kimdir hakkında detaylar araştırılmaktadır. Tevfik Göksu aslen nerelidir, kaç yaşında? sorularının yanıtı da Tevfik Göksu kimdir biyografi içeriğimizde detaylıca sunuldu. İşte Tevfik Göksu özgeçmişi ve siyasi kariyeri detayları...

Tevfik Göksu kimdir? Tevfik Göksu aslen nerelidir, kaç yaşında? | M. Tevfik Göksu hayatı

Tevfik Göksu, 29 Mart 2009, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Esenler Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Tevfik Göksu kimdir sorusu yeniden gündeme geldi. Tevfik Göksu hayatının merak edilmesi M. Tevfik Göksu'nun 31 Mart 2024 yerel seçimleri yeniden aday gösterilmesinden kaynaklandı. Tevfik Göksu aslen nerelidir, kaç yaşında? Tevfik Göksu hayatı hakkında detayları M. Tevfik Göksu kimdir biyografi içeriğimizde bulunuyor. İşte Tevfik Göksu özgeçmişi... 

Tevfik Göksu kimdir?
Tevfik Göksu kimdir aslen nerelidir

Mehmet Tevfik Göksu, 16 Ekim 1966 yılında Adıyaman’ın Doğu ile Batı arasında köprü olan ilçesi Gölbaşı’nda doğdu. İlkokulu Gölbaşı’nda okudu. Ardından İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde ortaöğrenime devam etti ve 1985 yılında mezun oldu. Üniversitede ise Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nü kazanıp 1990 yılında mezun oldu. 

1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Göksu, Milli Gençlik Vakfı (MGV) İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı.

Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir.

1992-2000 yılları arasında Bağcılar Belediyesi Başkan Danışmanlığı yaptı. Kendisinin de ortağı olduğu GENAR araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi ve kazandı.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti’den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde yine partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimi yüzde 65,48 oy oranı ile kazandı.

Esenler Belediye Başkanlığının yanı sıra 2019 yılından bu yana İBB Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

M. Tevfik Göksu 31 Mart 2024 yerel seçimleri için partisi tarafından yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi.

M. Tevfik Göksu evlidir ve dört çocuk babasıdır.

Bildiği diller İngilizce ve Arapça’dır.

Tevfik Göksu sosyal medya hesapları;

twitter.com/mt_goksu
facebook.com/TevfikGoksu
instagram.com/tevfikgoksu/