Temmuz ayında yağan kar o ilimizde hayvanların donarak telef olmasına neden oldu

Küresel ısınma nedeniyle mevsim geçişleri sırasında yaşanan sıcak ya da soğuk havalara alışmış olsak bile yaz ortasında yağan kar bir ilin vatandaşlarını şaşkına çevirirken bazı köylerde hayvanlar telef oldu.

Temmuz ayında yağan kar o ilimizde hayvanların donarak telef olmasına neden oldu

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının oldukça yükseleceği hatta yükselen sıcaklık nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğini konusunda açıklamalar Valilikler tarafından kamuoyuna tek tek paylaşılırken, Artvin Şavşat ilçesi Arsiyan yaylasında hava olayı resmen tersine döndü ve temmuz ayında kar yağışı yaşandı. Artvin’de temmuz ayının ortalarında yağan kar yağışı Artvin halkı kadar bu haberi duyan kişileri de şaşırttı.

Temmuz ayında yağan kar o ilimizde hayvanların donarak telef olmasına neden oldu - Resim : 1

Artvin ilinde bulunan dağları karla kaplandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz bölgesi için turuncu kodla kuvvetli yağış uyarısı yaparken, aynı zamanda yüksek kesimlerin bulunduğu yerlerde hava sıcaklığının 5 derecenin altına düşeceği ile ilgili bilgi verdi.

 

Artvin’in 3 bin rakım üzeri olan kısımlarında 5 derecenin altına düşen hava sıcaklığı sonrasında yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrasında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağın eteklerinin beyaza büründüğü gözlendi.

Her sene küresel ısınma nedeniyle mevsim geçişleri sırasında farklılık yaşansa da, Artvin’in Şavşat ilçesi Arsiyan yaylasında 11 Temmuz 2023 tarihinde yaşanan olay Arsiyan halkını bir hayli şaşırttı.

Artvin’in Şavşat ilçesi Arsiyan yaylasında, 3 bin 600 rakımlı Cin Dağı’nın üzerine yağan kar yeşil ve beyazın muhteşem uyumu ile adeta bir kartpostala benzeyen görüntüsü yayla halkı tarafından çekilerek paylaşıldı.

Arsiyan yaylası halkı tarafından çekilen görüntüler gören kişiler yeşil ile beyazın muhteşem uyumu karşısında adeta büyülendi. Bu muhteşem manzara uzun sürmedi. Havanın ısınması ile birlikte kısa süre sonra bulutun etkisi ile kar erimeye başladı.

Etiketler: Artvin, kar