Telefonunuzda casus uygulama olabilir! Eğer bu belirtiler varsa hemen telefonunuzu sıfırlayın!

Son yıllarda teknoloji ürün kullanımlarında en büyük endişe kaynağı gizlilik oldu. Gizlilik konusunda endişeler artarken, akıllı telefonlarda bir skandal daha ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, akıllı telefonlar üzerinden casuslar tarafından izlendiklerini anlayarak bu uygulamaya dikkat çekti. İşte detaylar…

Telefonunuzda casus uygulama olabilir! Eğer bu belirtiler varsa hemen telefonunuzu sıfırlayın!

Teknoloji geliştikçe iletişim hızı ve gücü de artıyor. Ancak iletişim hızlandıkça güvenlik ve gizlilik endişeleri de açığa çıkmaya başlıyor. Bu kapsamda, uzun yıllardır özellikle akıllı telefon uygulamalarında gizlilik sorunu büyük bir endişe kaynağı olarak gündeme geliyordu. Ancak akıllı telefonların casuslar tarafından izlendiği şüphesine yol açan kaygılardan birkaç yöntemle kurtulmak mümkün. Gelişen teknolojinin hızla deşifre olabilmeyi de beraberinde getirmesi ile uzmanlar, izlendiğini anlamanın yollarını açıkladı.

BİRİ SİZİ İZLİYOR OLABİLİR!

Akıllı telefonların izlenmesini sağlayan birçok uygulama üzerinde çeşitli araştırma çalışmaları yapıldı. Söz konusu uygulamalar vasıtasıyla casuslar, her alana girip çıkabilir. Telefonlara erişebilen casuslar, uygulamalar arasında gezinebildiği gibi, kullanıcıların özel hayatlarında, evlerin ve işyerlerinde de verilere ulaşabilir. Bu noktada ilk olarak bir akıllı telefona erişmek isteyen kişi, bir casus uygulaması yüklemek üzere telefonu alır. Zira uygulamayı uzaktan yüklemek imkansız olmasa da çok zordur. Bu nedenle kullanıcıların, ilk olarak telefonlarına başka birinin fiziksel olarak erişemediğine emin olması gerekiyor.

CASUS UYGULAMA NASIL ANLAŞILIR?

Telefonunuzda casus uygulama olabilir! Eğer bu belirtiler varsa hemen telefonunuzu sıfırlayın! - Resim : 1

Haber3’ün haberine göre başka birinin telefonunuza erişmediği konusunda eminseniz çok da endişelenmenize gerek yok. Ancak bu konuda emin değilseniz, bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var. Bu kapsamda ilk olarak, telefon kullanım dışı iken, örneğin bir kenarda duruyorken çok ısınıyor ya da şarjı hızla azalıyorsa ortada anormal bir durum vardır. Bu durum, telefonda yüklü bir casus yazılımın arka planda çalışıyor olduğuna işaret ediyor olabilir. Apple kullanıcıları, bu durumda ayarlar sekmesinde, pil seçeneğine dokunup enerji tüketiminin kendi kullandığı uygulamalardan kaynaklı olup olmadığını denetleyebilir. Aynı zamanda Android kullanıcıları da bunu yapabilir.

BU DURUMDA TELEFONUNUZU SIFIRLAYIN

Akıllı telefonunuzda casus yazılım olduğunu düşünüyor ya da bundan şüpheliyseniz hemen kredi kartı harcamalarını kontrol edin. Eğer siz harcama yapmadığınız halde kartla harcama yapıldığını görürseniz telefonunuzu sıfırlamalısınız. Telefonda casus uygulama olduğunu öğrenmek çok kolay olmayabilir ancak belirtilen şüpheler anlamaya yardımcı olabilir.

Etiketler: casus yazılım