Tehlikeli tür o ilimizde ortaya çıktı! Dünya'nın en zehirli örümcekleriği "Argiope Lobata'' o ilimizde görüldü: Halk korku içinde! İstila başladı

Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında kabul edilen ve ilginç davranışlarıyla tanınan "argiope lobata" örümceği, geçtiğimiz yıl Samsun'da görüntülenmişti. Bu yıl da bu örümcek türü Gümüşhane'de gözlemlendi. Halk arasında korku ve panik yaratan bu örümcek, aynı zamanda doğal yaşamın bir parçası olarak merak konusu haline geldi.

Tehlikeli tür o ilimizde ortaya çıktı! Dünya'nın en zehirli örümcekleriği

Doğal yaşam açısından zenginliğiyle tüm dünyanın merak ettiği bölgelerin başında gelen Karadeniz'de ilginç bir örümcek türü görüntülendi. Çok zehirli olduğu bilinen ve kendi eşlerini yiyerek beslenen "argiope lobata" örümceği Gümüşhane'de fotoğraflandı.

O ZEHİRLİ ÖRÜMCEK ŞİMDİ GÜMÜŞHANE'DE

Argiope lobata, büyük ve çarpıcı renklere sahip olan bir örümcek türüdür. Bu örümcekler, genellikle sarı, siyah, beyaz ve turuncu renkleriyle dikkat çekerler. Dişi Argiope lobata örümcekleri, karakteristik ve karmaşık ağlarıyla tanınır. Bu örümcek türü, halk arasında "yarasa örümceği" veya "Kuzey Amerika bahçe örümceği" olarak da bilinir. Genellikle bitki örtüsü ve çimenlerin yakınında bulunurlar. Argiope lobata örümcekleri, avlarını yakalamak için ağlarını kullanırlar. Ağlarının merkezine oturan örümcek, titreşim algılayıcılarını kullanarak ağa takılan böcekleri tespit eder ve hızla yaklaşır. Zehirli ısırıkları olmasına rağmen, genellikle insanlara zarar vermezler. Bu örümcek türü, böceklerle beslenir ve genellikle bahçelerde, tarlalarda ve doğal yaşam alanlarında bulunurlar. Sosyal medyada düşen görüntüde tehlikeli örümcek Gümüşhane'de fotoğraflandı. Geçtiğimiz yıl da Samsun'da görülen bu zehirli örümceğin yaşam alanı Türkiye değil.

EŞLERİNİ YİYEN DİŞİLERİYLE MEŞHUR

Araştırılan bilgilere göre Türkiye'deki en zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu öğrenilen bu örümcek türü eşini yiyen dişileriyle meşhur.

TÜRKİYE'DE NADİR GÖRÜLÜYOR

Dişiler 2,5 santimetreye kadar büyüyebiliyor. Erkekler ise daha küçük boyutlarda kalıyor. Karın kısmındaki lopları karakteristik özellikleri yansıtıyor. Ayrıca ağlarında daha kalın kısımlar dikkati çekiyor. Bu örümcek türü, Türkiye'de nadir de olsa Doğu Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde de görülüyor.

Etiketler: Gümüşhane