TEB, ihtiyaç kredisi kozunu oynadı! Herkes ağzı açık bu kampanyaya baktı! Faiz oranları yüzde 1,64’e kadar geriledi

Sık sık ihtiyaç kredisi kampanyası düzenleyen TEB, bu ay ihtiyaç kredisi oranlarını piyasa ortalamasının çok altına düşürdü. Bu kapsamda güncel faiz oranlarını açıklayan TEB, ihtiyaç kredisi kullanım şartlarını da belirledi.

TEB, ihtiyaç kredisi kozunu oynadı! Herkes ağzı açık bu kampanyaya baktı! Faiz oranları yüzde 1,64’e kadar geriledi

Nakit ihtiyacına hızlı bir çözüm yolu olması nedeniyle bankaların en çok tercih edilen hizmet alanlarından biri olan ihtiyaç kredileri, şimdilerde daha çok rağbet görmeleri nedeniyle bankaların öncelikli kampanyaları arasına girmeye başladı. Pek çok banka yeni yıl öncesinde kredi kampanyası başlatmışken; o bankalardan biri de Türk Ekonomi Bankası ya da bilinen kısa adıyla TEB oldu.

Dijital bankacılık anlamında kendisini oldukça geliştirmiş olan bankalardan biri olan TEB hem dijitalden hem de fiziki şubelerinden başvuru yapılacak olan ihtiyaç kredilerini kampanyaya soktu. Bu kampanya kapsamında vade sürelerine ilişkin esnek geri ödeme planları ortaya çıkaran TEB, güncel faiz oranlarını da geçtiğimiz gün konuya ilişkin kampanya duyurusuyla kamuoyuna bildirdi.

TEB, GERİ ÖDEMELERİ ESNETTİ

TEB, ihtiyaç kredisi kozunu oynadı! Herkes ağzı açık bu kampanyaya baktı! Faiz oranları yüzde 1,64’e kadar geriledi - Resim : 1

Geri ödemeler konusunda her dönem müşterilerinin yanında olan bankalardan biri olması ile dikkat çeken TEB, 36 aya kadar vade ile çekilebilecek olan ihtiyaç kredilerinde üç ay erteleme özelliğini devreye soktu. Bu bağlamda bu ay çekilecek olan kredilerin ödemesini yeni yıldan sonra almaya başlayacak olan TEB, maksimum vadelere ilişkin ise, mevzuatta yer alan şu bilgilendirmeyi paylaştı:

“Maksimum kullanım vadesi; 50.000 TL’ye kadar olan kredilerde 36 ay, 50.001 TL – 100.000 TL arası maksimum vade 24 ay, 100,000 TL üzeri maksimum vadesi 12 aydır, cep telefonu alımlarında yasal vade 3.500 TL'ye kadar 12 ay, 3.500 TL üzerinde 3 ay, tablet alımlarında 6 ay, bilgisayar alımlarında 12 ay ile sınırlıdır.”

TEB, FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Sadece geri ödemeleri esnetmeyen TEB, aynı zamanda ihtiyaç kredisi kullanımından aldığı karlılık oranını da yani başka bir değişle faiz oranını da aşağıya çekti. Bu ay itibariyle ihtiyaç kredisinde faiz oranlarını yüzde 1,64’e kadar düşüren TEB, müşterilerine yaptığı duyuruda faiz ve vade oranlarının müşteri özelinde Findeks notuna göre değişiklik gösterebileceğini hatırlattı.

Öte yandan TEB’ten çekilecek olan kredilerde sigortalı ve sigortasız kullanım seçeneklerinin olduğu da öğrenildi. Bu kapsamda faiz oranları bu seçeneklere göre de değişiklik gösterebiliyor.

Etiketler: teb, ihtiyaç kredisi