Taşıt ve ihtiyaç kredisinde 60 ay vade!

Deprem bölgesindeki vatandaşların ekonomik anlamda yaraları sarılmaya çalışılırken bankalar da deprem bölgesindeki vatandaşlar için seferber oldu.

Taşıt ve ihtiyaç kredisinde 60 ay vade!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan deprem çevre 10 ilde büyük bir enkazın meydana gelmesine neden olurken deprem bölgesiyle ilgili bir çok yeni karar ve düzenleme yapıldı. Deprem bölgesinde 3 ay OHAL ilan edilirken bankalar da birçok kampanya düzenlemesi yaptı.

Deprem bölgesindeki vatandaşların ekonomik anlamda yaraları sarılmaya çalışılırken bankalar da deprem bölgesindeki vatandaşlar için seferber oldu. Yapılan birçok bağışın yanı sıra bankalar kredi kartı, ve kredi ödeme noktasında deprem bölgesindeki vatandaşlar için birçok kolaylık sağlamaya devam ediyor. 

VADE FARKI 60 AYA ÇIKARILDI!

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşların kredi borçlarının silindiği belirtildi. Hemen ardından kamu bankaları tarafından yapılan açıklama doğrultusunda deprem bölgesindeki depremzedelerin kredi borçlarının ertelendiğine dair açıklama yapıldı. Depremzedeler için birçok duyuru yapılmaya devam ederken yeni bir konu gündem oldu. 

Bankalar tarafından depremzede vatandaşlar için 6 ay boyunca faizsiz kredi kartı borcu ertelemesi yapılırken kredi kartında vade sayısının 2 katına kadar çıkarıldığı duyuruldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yapılan açıklamalar vatandaşın dikkatini çekerken vatandaşlar tarafından bir talep iletildi. 

TAŞIT VE İHTİYAÇ KREDİSİNDE 60 AY VADE İDDİASI!

42 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgesinde yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Depremzedelere yönelik ekonomik anlamda kararlar alınmaya devam ederken birçok kişi vade sayısının 60 aya çıkarılmasını talep etti. Bu noktada depremzedeler için vade sayısının 60 aya çıkarılıp çıkarılmayacağı ise merak konusu oldu. 

Özellikle de ihtiyaç ve taşıt kredisinde vade sayısının 60 yapılması beklenirken konuyla ilgili bir açıklamanın gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Kimi vatandaşlar vade sayısında 48 ayın yeterli olduğunu belirtirken kimiler de 60 ay olması gerektiğini vurguladı. 

Etiketler: kredi