Taşıt kredisi çekmek için yeni yılı beklemeyin, faiz indirimlerinden yararlanın! Akbank’ta taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,99’a düştü!

Otomobil almak isteyen vatandaşlar için yeni bir taşıt kredisi kampanyası başlatmış olan Akbank, taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

Taşıt kredisi çekmek için yeni yılı beklemeyin, faiz indirimlerinden yararlanın! Akbank’ta taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,99’a düştü!

Otomobil sektörünün içerisinde bulunduğu durum açıkçası pek de parlak değil. Pandemiden bu yana tedarik zincirinde ciddi sıkıntılar çeken otomotiv sanayisinde bu sene başlayan çip ve enerji krizi, fiyatları adeta ikiye katladı. Her ay hatta bazen ayda iki kere zam alan otomobiller, vatandaşların otomobil alma hayallerini bir süre rafa kaldırmasına neden oldu.

Geçtiğimiz ay düzenlenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah diliminin ardından sıfır otomobillerde bir fiyat düşüşü yaşandı. Bununla birlikte otomobil alma hayallerini yeniden raftan indiren vatandaşlar, banka kredilerine yöneldi. Yılın son ayında faiz indirimine giden bankalar arasında yer alan Akbank ise, bu ay itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını da düşürdü.

AKBANK’TA HEM SIFIR HEM İKİNCİ EL ARAÇ İÇİN TAŞIT KREDİSİ VAR

İhtiyaca özel taşıt kredisi sağlaması nedeniyle vatandaşların ilk tercihlerinden biri olan Akbank hem sıfır hem de ikinci el araç kredisi vereceğini açıkladı. Bunlara ek olarak ‘Çevreci Taşıt Kredisi’ adı altında elektrikli araç kredisi de veren Akbank, taşıt kredisi kullanım şartlarına ilişkin bilgi verdi.

Taşıt kredisinin taksitinin hane halkı aylık ortalama gelirinin yüzde 50’sini aşamayacak şekilde ayarlanması gerektiğini bildiren Akbank, taşıt kredilerinde aracın değerine göre değişmekle birlikte yüzde 70’e kadar finanse sağlayabileceğini belirtti. Kredi ile alınan aracın kasko sigortasını zorunlu tutan Akbank, satın alanın araç üzerine rehin konulma şartı ile taşıt kredisi verdiğini belirtti.

AKBANK’TA TAŞIT KREDİSİ 48 AY; YÜZDE 1,99 FAİZLE

Taşıt kredisi çekmek için yeni yılı beklemeyin, faiz indirimlerinden yararlanın! Akbank’ta taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,99’a düştü! - Resim : 1

Taşıt kredisi güncel şartlarına ilişkin de bilgi veren Akbank, aracın değerine göre değişmekle birlikte 48 aya varan vadelendirme sunabileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra taşıt kredisi faiz oranlarına ilişkin de kamuoyunu bilgilendiren Akbank, faizlerin yüzde 1,99’dan başladığını duyurdu.

Öte yandan ikinci el araçlarda araç yaşı ve kredi vadesi toplamının en fazla 144 ay yani 12 yıl olabileceğini belirten Akbank, örnek olarak 9 yaşındaki araç için 36 ay vade kullanılabileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra 10 yaşa kadar kredi kullanımına izin veren Akbank, 11 yaşındaki araçlar için kredi kullanımının mümkün olmadığını ilan