Sürücülerin dikkatle okuması gerekiyor! Bu yöntem gelirse 6,5 milyon sürücü rahat bir nefes alacak! Yeniden değerleme zammından kurtulabilirsiniz

Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte hem trafik cezaları hem de sigorta fiyatları sürücülerin gözünü korkutmaya başladı. Sigorta ücretleri için dinamik yöntem denen bir yöntemle, artışın önüne geçilebileceği öğrenildi.

Sürücülerin dikkatle okuması gerekiyor! Bu yöntem gelirse 6,5 milyon sürücü rahat bir nefes alacak! Yeniden değerleme zammından kurtulabilirsiniz

Yeni yıl için yeniden değerleme oranının ekim ayının enflasyon verilerinin ardından ortaya çıkması, sürücüler başta olmak üzere vergi yükümlülüğü bulunan tüm vatandaşları meraklandırmaya başladı. Bu sene yaklaşık yüzde 123 olarak belirlenen yeniden değerleme oranının vergi, harç ve cezaları artıracağı bilinirken; bu kapsama giren sigortalar için dinamik yöntem kullanacaklarını belirten Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, önemli açıklamalar yaptırdı.

Yeniden değerleme oranının oldukça yüksel çıkmasının ardından gözler, yeniden değerleme oranında indirim yetkisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Vergi Usul Kanunu kaynaklı bu oranı artırma veya azaltma yetkisi bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisi halinde yüzde 50’ye varan indirim uygulayabileceği bilinirken; Ak Parti kurmaylarının da hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi. Öte yandan bu indirim uygulanmazsa, trafik cezalarının yükseleceği tutarlar da netlik kazandı.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI SİGORTALARI ETKİLEYECEK

Yeniden değerleme oranının ardından en çok merak edilen konulardan biri de trafik sigortaları oldu. 25 milyon araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası yol haritasına ilişkin konuşan SEDDK Başkanı Mehmet Akif, basamak basamak sürücülerin yararlanacağı indirimlerden bahsetti. Eroğlu’nun konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Mevcut 7 basamaklı sistem sorunları çözmüyor. Bu yüzden 0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler basamağı getiriyoruz. 5 yıl kaza yapmayan sürücüler 8'inci basamağa yüzde 50 indirim. Sıfırıncı basamakta bulunanlara yüzde 200 zamlı tarife uygulanacak.”

YÜZDE 50 İNDİRİM 6,5 MİLYON SÜRÜCÜYÜ ETKİLEYECEK

Sürücülerin dikkatle okuması gerekiyor! Bu yöntem gelirse 6,5 milyon sürücü rahat bir nefes alacak! Yeniden değerleme zammından kurtulabilirsiniz - Resim : 1

Açıklamalarının devamında yüzde 50 indirim uygulanması halinde yararlanacak olan sürücü sayısını açıklayan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, “Yüzde 50 indirimden 6,5 milyon sürücü yararlanacak. 8'inci basamakta 6 bin 62 sürücü olacak” diye konuştu. Öte yandan indirim gelmemesi halinde trafik cezalarının çıkacağı meblağlar da netleşti.

Yeniden değerleme oranına indirim gelmemesi halinde; kırmızı ışıkta geçme cezası ile seyir halinde cep telefonu kullanmanın cezası 953 TL’ye, ruhsatsız araç kullanmanın cezası 370 TL’ye, emniyet kemeri takmama ve park yasağı ihlali cezası 436 TL’ye, engelli otopark işgali cezası 874 TL’ye, kış lastiği takmama cezası 2 bin 534 TL’ye, alkollü araç kullanma cezası ise 4 bin 250 TL’ye yükselecek.