Sürekli Beli Tutulanlar Dikkat! Bu Detayları Bilmelisiniz: Neden Belim Tutuluyor?

Beliniz tutulduğunda ne yapacağınızı bilemiyorsanız ve neyin iyi geleceği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu yazıyı inceleyebilirsiniz.

Sürekli Beli Tutulanlar Dikkat! Bu Detayları Bilmelisiniz: Neden Belim Tutuluyor?

Ani bel tutulmalarında evde yapılacak basit tedavi yöntemleri ile belinizde tutulmalar biraz hafifleyebilir. Buz ya da sıcak su kompresleri, ağrı kesici kullanmak, ağrıyı arttırmayacak hareketler yapmak bu yöntemler arasındadır. Ancak belim tutuldu hareket edemiyorum gibi bir şikâyet sonucu mutlaka uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

Bel Tutulmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bel tutulmasının tedavisinde ilk olarak evde yapacağınız esneme hareketleri yapılmalıdır. Rahatlayan kaslarınızı germe ve küçük hareketler ile kasılma – gevşeme yeteneklerini arttırıcı egzersizler, ilk bir hafta içinde şikayetlerinizi azaltıcı yönde etkisi olacaktır. Ancak bütün bu egzersizlere rağmen 1 hafta içerisinde ağrılarınız devam ediyorsa ve bel ağrınızın yanı sıra bacakta uyuşma, karıncalanma, baş parmakta kuvvet kaybı ya da parmak ucuna yükselmede bir zorluk varsa acilen bir uzman doktora başvurmanız gerekmektedir. Belim tutuldu hareket edemiyorum gibi şikayetleriniz var ise ftr hekimi ya da nöroşirüji uzmanları ile görüşme talep etmeniz yeterli olacaktır.

Bel Tutulmasının Nedenleri Nelerdir?

Sürekli Beli Tutulanlar Dikkat! Bu Detayları Bilmelisiniz: Neden Belim Tutuluyor? - Resim : 1

Bel tutulmasının sebepleri aşağıdaki gibi verilmiştir:

  •          Ağırlık kaldırma,
  •          İtme ve çekme hareketleri,
  •          Omurganın anormal harekete maruz kalması,
  •          Yaralanmalar,
  •          Masa başında uzun süreli oturmalar da bel tutulmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda uzun süre egzersiz yapmayıp birden ağır bir egzersiz yapılırsa bel tutulma riski bulunabilir. Anksiyete ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar da bel ağrısına sebep olur. Stres altında vücutta kas kasılmaları görülür.

Bel Tutulmalarına Ne İyi Gelmektedir?

Bel tutulması problemlerine iyi gelen yöntemler şunlardır:

  •          Beldeki kas ağrılarına Hint yağı oldukça iyi gelir. Yağın ısıtılmasının ardından bele masaj şeklinde uygulanması ile kısa bir süre için çözüm olabilir.
  •          Bel tutulmalarına iyi gelen en doğal ağrı kesici ve kas gevşetici ise zencefildir.
  •          Bel kaslarının rahatlaması için Hindistan cevizi yağı da oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. 2 kaşık Hindistan cevizi yağını ısıtarak bel bölgenize masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Bu sayede belinizdeki kaslar rahatlayacak ve kısa bir süreliğine belinizi rahatlatacaktır. Belim tutuldu hareket edemiyorum diyorsanız, bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Etiketler: bel tutulması