SSK ve Bağkur Emeklileri Bu Habere Dikkat! Bu Yöntem ile Emekli Maaşı İki Katına Çıkacak!

SSK ve Bağ-kur emeklileri için maaş artışı kolay hale geliyor. Düşük maaştan emeklisine alan vatandaşlara özel açıklanan formüller ile emekli maaşını yükseltmek mümkün hale geliyor. Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir? Uzmanlarından tavsiyeler haberimizde…

SSK ve Bağkur Emeklileri Bu Habere Dikkat! Bu Yöntem ile Emekli Maaşı İki Katına Çıkacak!

SSK, Emekli sandığı ve Bağ-kur emeklileri için farklı formüller açıklandı. Ödenen prim ücreti, çalışma süresi ve yaş farkı göz önünde bulundurularak emeklilik süreci gerçekleşiyor. Farkında olmadan emekli adayı daha düşük ücretle maaş almak zorunda kalıyor. SGK tarafından prim hesabı yapılırken dikkat edilecek birkaç nokta ile daha yüksek maaş alabilmek mümkün hale geliyor.

2000 Yılı Öncesi Çok Önemli!

Kişinin işe ilk başladığı tarih daha yüksek maaş almasını etkiliyor. Her emekli farklı oranlarda aylık hesaplamalarla maaş alıyor. Özellikle 2000 yılı öncesinde çalışma yaşantısı bulunanlar daha avantajlı oluyor. Bu durum 3 farklı süreç ile değişebiliyor. 2000 yılı öncesi, 2000 ve 2008 yılları arası ile 2000 yılı sonrasındaki dönem olmak üzere gruplandırma ile maaş bağlanıyor.

Emekli Maaşını Yükseltebilmek Mümkün!

Emekli kişi iki farklı yerden sigortalı olduğunda maaş artışında daha farklı bir durum izleniyor. Daha yüksek maaş almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta maaş bordrosu oluyor. Asgari ücret tutarı üzerinden maaş bordrosu oluşanlar emekli olduklarında daha ılımlı bir rakam ile karşılaşıyor.

Hangi Durumlarda Emekli Maaşı Yükselir?

SSK ve Bağkur Emeklileri Bu Habere Dikkat! Bu Yöntem ile Emekli Maaşı İki Katına Çıkacak! - Resim : 1

Asgari ücretli olarak bir çalışma hayatı bulunan kişinin emeklilik sürecinde maaşını arttırabilmesi mümkün. Yüksek maaş almak isteyen bir kişinin asıl aldığı brüt ücreti ile birlikte maaş tutarını SGK'ya bildirmelidir.

Kişinin çalışma yaşantısı devam ederken iki farklı yerde çalışarak sigorta primi ödemesi emeklilik döneminde maaş artışını da destekliyor.

Emeklilik sürecinde kişinin eş ve çocuk durumunu da özel olarak bildirmesi farklı bir tarife üzerinden değerlendirilmesini sağlıyor.

Son 3.5 Yıla Dikkat!

Emeklilik maaşına yükseltilebilmesi için uzmanlarından tavsiyelerde geldi. Eğer kişinin emekli olacağı süreci yıl sonunu buluyorsa yeni yılın zamlı rakamından yararlanabilmek için müracaatını beklemeden yapması gerekiyor. Uzmanlara göre hangi iş yeri çalışanı olunursa olunsun son üç buçuk yıl üzerinden ödenen çalışma maaşı ile emeklilik hesaplanıyor. Kişi emekli olmadan son 3 buçuk yılında SSK'lı olduğu anda hesaplama buna göre değişiyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisi En Düşük Maaş Ödemesi Ne Kadar Oldu?

SSK ve Bağ-kur maaşları yıl ortasında yapılan Temmuz zammı ile artış gösterdi. Bağkur emeklileri ile memur ve memur emeklilerine uygulanan zam ile taban tutar da değişim yaşandı.

SSK'lı 2000 yıl öncesi emekli en düşük maaş tutarı 4.687 oldu.

SSK'lı 2000 yılı sonrası en düşük maaş tutarı 3.500 TL oldu.

Bağ-kur'lu esnaf emeklisi en düşük maaş tutarı 4.197 TL oldu.

Etiketler: emekli maaşı