SSK, BAĞ-KUR emekli zammında 3 ihtimal masada! En düşük emekli maaşı alanlar için harekete geçildi

Maaşı 10.000 TL altında kalan emeklilere yönelik çalışmalar hız kazandı. Gözler Meclis'in açılacağı 1 Ekim tarihine çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklisine zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. İşte detaylar..

SSK, BAĞ-KUR emekli zammında 3 ihtimal masada! En düşük emekli maaşı alanlar için harekete geçildi

Milyonlarca SSK, SGK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren zam gelişmesinde harekete geçildi. Emekli zammı için 3 ihtimal masaya geldi. Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla gündeme alınacak zam formülüyle ilgili beklentiler yüksek. Emekliye zam oranı refah payı ile yüzde 25'e yükseltilmiş ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkmıştı.

 EK ZAM DEVREDE

Normal şartlarda emeklilere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranı düzeyinde zam yapılıyor. Maaş artışına refah payı eklenebiliyor ve zam oranı enflasyonun üzerine çıkabiliyor. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen hakları oranında zam alabiliyor.

Ancak bu yıl emeklilere Ocak zammı öncesi ek zam gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada gerekli adımların yıl sonuna kadar atılacağı vurgusunu yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Fahiş fiyat balonu söndükçe milletimiz daha çok rahatlayacak. İhracat, istihdam ve yatırımlar noktasında zaten bir sorunumuz yok. Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız." sözlerini kullanmıştı.

DÜŞÜK MAAŞA REFAH PAYI

Emekli ve memurlar için uygulanan refah payı ile düşük maaş alanlara iyileştirme yapılıyor ve yüksek maaşı olanlarla aradaki makas kapatılıyor. Temmuz ayında memurlara 8 bin 77 liralık seyyanen zam artışı yapılmıştı. Emeklilerin maaş artışında ise taban maaşa iyileştirme formülü uygulanmıştı.

Etiketler: sgk, emekli, emekli zammı