Sözcü TV’de ‘dolar yorumu’ tansiyonu yükseltti! Ebru Baki çılgına döndü AKP’nin etkisinde kalmışsın

Sözcü TV’de “Para Politika” programında Ebru Baki ve ekonomist Devrim Akyıl’ın dolar yorumu stüdyoda gergin anların yaşanmasına neden oldu. Baki ve Akyıl, dolar kurunun baskılanıp baskılanmadığı konusunda bir anlaşmazlığa düştü. O anlar ekranda olduğu gibi sosyal medyada da gündem oldu.

Sözcü TV’de ‘dolar yorumu’ tansiyonu yükseltti! Ebru Baki çılgına döndü AKP’nin etkisinde kalmışsın

Sözcü TV’de Ebru Baki’nin hazırlayıp sunduğu “Para Politika” programına konuk olan ekonomist Devrim Akyıl’ın yaptığı dolar kuru yorumu tansiyonu yükseltti. 

Bu gece yarısı itibariyle motorin fiyatı için yapılacak indirimi konuşan Ebru Baki ve Devrim Akyıl arasında gerginlik yaşandı. Program moderatörü Ebru Baki, brent petrol fiyatlarının 88 dolar seviyelerinde olmasına rağmen motorin fiyatına indirim yapılacağını söylerken, “Senin dolar da 32,55’te. 32,60’tan geri geldi deyince” Devrim Akyıl beklenmedik bir çıkış yaptı.

Akyıl: Dolarda 5-10 kuruşluk geri gelmeden seviniyorsun ama...

“Sen şimdi 5-10 kuruşluk geri gelmelerden seviniyorsun ama bir şey ifade etmiyor bunlar” diyen Devrim Akyıl’a, Ebru Baki de “Sevinirim tabi. En azından kur baskısı azalır” şeklinde cevap verdi.

Keşke kurdan kaynaklı bir enflasyon görsek

Ekonomist Devrim Akyıl, kur baskısı diye bir şey olmadığını dile getirirken, “Keşke kurdan kaynaklı bir enflasyon görsek de, keşke ‘kur yüzünden çıktı’ desek. Enflasyon davranışlar bozulduğu için çıkıyor. Enflasyon, doğru kuru ayarlamadan faiz artırmaya başlandığı için çıktı” değerlendirmesinde bulundu.

Bunu sana her yayında anlatıyorum

“Kuru patlattın sonuçta” diyen Ebru Baki’ye, Devrim Akyıl, “Kuru patlatmadın Ebru. Tekrar tekrar bunu sana her yayında anlatıyorum ama tekrar anlatayım” sözleriyle karşılık verdi.

Ebru Baki: Ben öğrenci değilim

“Ben öğrenci değilim ama ‘kur baskısı yok’ diyemezsin” karşılığını alan Devrim Akyıl, “Sen anlamadığın sürece izleyicinin anlaması daha zor oluyor. Sen her yayında et fiyatı, süt fiyatı artıyor diye anlatmıyor musun? Kurun artışı 2018’den itibaren bunlarla kıyasladığında yarısı kadar kalıyor. Demek ki kur artışı ile birebir korelasyon yok. Kesinlikle yok” dedi.

Devrim Akyıl: Algı manipülasyonu altında kalmışsın

Devrim Akyıl, “Sen, AK Parti’nin bugüne kadarki algı manipülasyonunun etkisi altında kalmışsın. Çünkü 5 yıldır yandaş medya bunu işliyor. Sana da bu etkinin altından çık diyorum. Burada bir algı manipülasyonu var. ‘Kuru tutuyoruz, kriz yok. Kuru patlatırsak enflasyon patlar.’ Kur görece olarak artan ürün fiyatlarının çok altında artıyor. Bu da sana algı manipülasyonu için faydalı oluyor.” ifadelerini kullandı.