Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! Toplu prim iadesi yapılacak! Başvuru için bir dilekçe yeterli!

Nakit sıkışıklığı durumunun giderek arttığı şu günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yeni bir haber geldi. Kamu kurumu ilgili şartları sağlayanlara toplu ödeme yapılacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! Toplu prim iadesi yapılacak! Başvuru için bir dilekçe yeterli!

Uzun süredir hem para piyasaları ile altın piyasasında hem de ekonomi piyasalarını direkt olarak etkileyen diğer alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat şartlarının giderek daha da ağırlaşmasına sebep oldu. Hemen hemen her yeni güne yeni bir zam haberi ile uyanan vatandaşlar mevcut kazançları ile ay sonunu getirmek konusunda oldukça dara düştü. Bu durum karşısında bankalar veya diğer kurumlar tarafından duyurulan destek kampanyalarını yakın takibe alan vatandaşlara, bu sefer de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli haber geldi.

Artan enflasyon karşısında temel gıda ihtiyaçlarına erişim konusunda dahi büyük bir sıkıntı içerisine giren vatandaşlara destek verileceğini açıklayan kurumlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu oldu. Sunduğu emeklilik hizmetlerinden yararlanma umudu kalmayan vatandaşları kapsayan yeni destek hizmetini duyuran Sosyal Güvenlik Kurumu, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

2 ŞARTI TAMAMLAYANA TOPLU PRİM ÖDEMESİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu! Toplu prim iadesi yapılacak! Başvuru için bir dilekçe yeterli! - Resim : 1

Ülkemizin emeklilik hizmetlerinden sorumlu kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu her ya yaklaşık 100 bin vatandaşa emekli olma hakkı tanımaya devam ederken bu kez de emekli olma umudunu yitirmiş ve toplu paraya ihtiyacı artmış olan vatandaşlara seslendi. Kamu kurumu, emeklilik şartlarından ikisini sağlamış olan vatandaşlara prim ödemelerinin toplu olarak iade edileceğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik şartları arasında bulunan yaş ve hizmet süresi maddelerini tamamlamış ancak maaş ödemesi alabilmek adına hala prim ödemesi tutarını tamamlamak durumunda olan tüm vatandaşlara başvuru yapmaları halinde şimdiye kadar ödedikleri prim tutarlarını toplu olarak iade edeceğini belirtti.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NUN TOPLU PRİM ÖDEMESİ TUTARI NE KADAR?

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A’lı vatandaşlara 2008 öncesi kendileri adına ödenmiş olan işçi ve işveren primlerini, 2008 sonrası için ise yalnızca işçi primlerini iade edeceğini bildirdi. 4B’liler için ise tüm prim ödemelerinin geri iade edileceği bilgisi kaydedildi. Ödeme hizmeti alabilmek için ise bağlı bulunulan SGK İl Müdürlüklerine dilekçe aracılığı ile başvuru yapılması gerektiği bildirildi.

Etiketler: sgk, toplu prim iadesi