Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti! Binlerce kişinin emekli maaşı kesilip, faizi ile geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı ödemesi yaptığı vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Maaş kesintisinin yapılacağını bildiren duyurunun, kimleri kapsadığı belli oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti! Binlerce kişinin emekli maaşı kesilip, faizi ile geri alınacak!

Emekli olmak, uzun ve tempolu bir iş hayatına sahip olan milyonlarca vatandaşın yaşlılık dönemine dair planladığı durumların başında gelmektedir. Sigortalı çalışma hayatları kapsamında verdikleri emeklerin karşılığını yaşlılık dönemlerinde maaş hizmetinden yararlanarak almak isteyen vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartlarını yerine getirmek durumundalardır.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olmak isteyen vatandaşların yaş, sigortalılık süresi ve prim ödemesi olmak üzere 3 şartı yerine getirmelerini istemektedir. Ancak bazı durumlarda bu şartların içeriklerinde esneklik yapılarak kişilerin erken emekli olmaları sağlanabilmektedir. Erken emeklilik hizmetinin verildiğini başlıklardan birisi ise malulen emeklilik olarak tanımlanmaktadır.

Malulen emeklilik kişilerin iş hayatları kapsamında geçirdikleri iş kazaları veya yakalandıkları meslek hastalıkları sebebi ile işgüçlerini kaybetmeleri sonucunda verilen bir haktır. Bu hakka sahip olabilmek için kamu hastanelerinden sağlık raporu alınması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu malulen emeklilik hakkı tanımlanmış olduğu ve dolayısı ile de emekli maaşı ödemesi yaptığı milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Söz konusu duyurusunda maaş kesintisine ve faizi ile birlikte maaşların geri alınmasına dikkat çeken kamu kurumu, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN MALULEN EMEKLİLERE UYARI!

Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti! Binlerce kişinin emekli maaşı kesilip, faizi ile geri alınacak! - Resim : 1

İstihdam projeleri, ödeme hizmetleri, yardım modelleri ve diğer hizmetleri ile dikkat çeken kamu kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu, malulen emeklilik hakkı vermiş olduğu milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Söz konusu duyurusunda malulen emekli olmasına rağmen herhangi bir işte çalıştığı tespit edilen vatandaşların aylıklarının kesileceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışmalara başladığını bildirdi.

FAİZİ İLE GERİ ALINACAK!

Malulen emekli olduğu ve buna bağlı olarak da kurumdan maaş ödemesi aldığı halde bir işte çalıştığı tespit edilen vatandaşların maaş ödemelerinin kesileceğini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu, aylığın bağlandığı günden kesildiği güne kadar ödenen tutarların faizi ile geri alınacağını bildirdi.

Etiketler: sgk, emeklilere uyarı