Son Dakika: Zonguldak Ereğli Armutçuk maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı, 1 işçi ağır yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi’nde maden ocağında göçük yaşandı. Detaylar haberimizde...

Son Dakika: Zonguldak Ereğli  Armutçuk maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı, 1 işçi ağır yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk maden ocağında bugün öğle saatlerinde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçiden 1’i sağ olarak çıkarılırken, 1’i ağır yaralandı. Diğer 2 işçiyle ise iletişim kurulduğu belirtildi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Maden ocağında 280 işçi çalışıyordu. Göçük nedeniyle 4 işçi etkilendi. Bunlardan 1’i sağ olarak kurtarıldı. 1’i ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Diğer 2 işçiyle ise sesli iletişim sağlanabiliyor. Kurtarma çalışmalarına 75 kişilik bir ekip devam ediyor” dedi.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında saat 13.45 sularında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Etiketler: zonguldak, ereğli