Son dakika haberi verildi! Kamuda çalışan personel için tarih netleşti! Düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan çıktı, kabine için yolda

Kamu çalışanlarının merak ile beklediği sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önce tarih, sonra kapsam açıklaması geldi.

Son dakika haberi verildi! Kamuda çalışan personel için tarih netleşti! Düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan çıktı, kabine için yolda

Memurlara ilişkin yapılan ek 3600 gösterge düzenlemesinden bu yana yoğun bir gündem içerisinde olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şimdilerde hem kamuda çalışan sözleşmelere ilişkin hem de Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin bir düzenleme gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Kamuda çalışan sözleşmeli personel ile memur arasında hak farkını ortadan kaldırmaya hazırlanan sözleşmelilere ilişkin düzenleme için tarih bugün belli oldu.

Bir süredir kamuda çalışan sözleşme personelin merak ile beklediği düzenlemeye ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Düzenlemenin bakanlar kurulunun gündemine geleceği tarihi açıklayan Bakan Vedat Bilgin, ardından merak edilen düzenleme kapsamına ilişkin bilgi verdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da düzenlemeyle ilgili konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKANI İŞARET ETMİŞTİ

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması başka bir deyişle düzenleme kapsamında belirlenen şartları taşıması halinde memur olmasını sağlayacak olan sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin sorulara ilk yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan sorulara, şu şekilde bir yanıt verdi:

“Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine açıklayacağız. Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.”

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Son dakika haberi verildi! Kamuda çalışan personel için tarih netleşti! Düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan çıktı, kabine için yolda - Resim : 1

Geçtiğimiz gün kameralar karşısına geçen Bakan Bilgin, sözleşmeli personele kadro çalışmalarıyla ilgili son açıklamayı gerçekleştirdi. Düzenlemeyi kabine de denilen bakanlar kurulu toplantısının gündemine alacaklarını bildiren Bilgin, “Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin son hali pazartesi günü kabine toplantısının gündeminde olacak” açıklamalarında bulundu. Öte yandan Bakan Bilgin, düzenlemesinin kapsamına ilişkin de konuştu.

Sözleşmeli düzenlemesinin kapsamına ilişkin de kamuoyunu aydınlatacak bilgileri veren Bilgin, “Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak” diye konuştu. Öte yandan düzenleme detayların kabinede onaylanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.