Son Dakika: Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında adaylık açıklaması geldi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün katılacağı "Ahmak" davası öncesinde çeşitli açıklamalarda bulundu. FOX TV ekranlarına konuk olan İmamoğlu'ndan canlı yayında 2023 seçimlerine ilişkin adaylık açıklaması geldi...

Son Dakika: Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında adaylık açıklaması geldi!

Kritik dava öncesi FOX TV'de Çalar Saat isimli programa konuk olan Ekrem İmamoğlu'ndan gündeme ilişkin net açıklamalar geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davası öncesinde konuk olduğu programda kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Yargılandığı davanın tamamen siyasi olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu "Bu dava tamamen siyasidir. Kayyum atayıp belediyeyi nasıl ele geçiririm diye düşünüyorlar. AK Parti içinde siyaset yapan birçok dostum var. AK Parti'de öyle insanlar var ki ellerini ovuşturup benim görevime konmak istiyorlar. Kimin malına konuyorsun?" ifadelerini kullandı. Öte yandan İmamoğlu AK Parti'ye sert sözlerle "Ayağınızı denk alın" diyerek seslendi.

"Ayağınızı denk alın! Adil olun, adaleti etkilemeyin. Buna aracı olmayın.Ben Türk yargısına güvenmek istiyorum. Bu dava tamamen siyasi bir davadır. Ben namuslu AK Parti içinde siyaset yapan bir çok arkadaşım dostum var. Benim insanım onlar. Ama elini ovuşturup buraya konsak diyenler de var, ya nereye konuyorsun, kimin malına konuyorsun...

Bir hata yaptınız 800 bin değil mi? Böyle bir hatanın bedeli ise 8 milyondur. Onun için ayağınızı denk alın. Adil olun adaletli oldun."

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Kendisine yöneltilen adaylık konusuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. İmamoğlu "İBB adayı olmak istiyorum demek istediğimizi duydunuz mu? Bugün 6'lı masa var. Masanın oluşmasına büyük katkı sağlamış Genel Başkanımız var. Ben o koca ekibin bir parçasıyım. Benim nefer olduğum alan İstanbul'dur. Ben burada Kılıçdaroğlu, Akşener ve Millet İttifakı'nın başını öne eğdirtmem. Ben takım oyuncusuyum. İktidar 'aday kim olacak?' sorusuyla güncel konulardan insanları uzak tutmak istiyor. Millet İttifakı'nın en çalışkanı, en doğrusu ben olmak istiyorum. Bırakın arkadaşlar, orada 6'lı masa var. Kılıçdaroğlu ve Akşener var, diğer 4 lider var. O masanın birliği ve dirliği bu süreçte çok önemli. Benim adayım doğal olarak partimin genel başkanıdır ama süreç 6'lı masanın ortaya koyacağı ortak iradedir." ifadelerini kullandı.

Parti liderinin öne çıkmasını talep ettiğini belirten Ekrem İmamoğlu'nun bu sözleri kısa sürede gündemi sarstı.

Etiketler: ekrem imamoğlu