Son dakika beklenen açıklama geldi Çin roketi nereye düştü belli oldu!

Tüm dünyayı teyakkuza geçiren Long March 5B Çin roketi beklendiği üzere bugün dünyaya düştü. 10 katlı bina büyüklüğünde olan roketin düştüğü yer belli oldu.

Son dakika beklenen açıklama geldi Çin roketi nereye düştü belli oldu!

Çin tarafından uzaya fırlatılan istasyon modülünü taşıyan roket dünyaya doğru düşüşe geçmişti. 10 katlı bir bina büyüklüğünde olduğu ve ağırlığının 23 ton olduğu belirtilen roketin dünyaya düşeceği haberi büyük panik ve endişe yaşanmasına neden olmuştu. 

Çin roketinin düşebileceği koordinatlar arasında Türkiye'de gösterilmiş, bazı ülkeler bugün hava sahalarını olumsuz olaylardan korumak adına kapatma kararı almıştı. Sonunda beklenen düşüş meydana geldi ve Çin roketi düştü. 

ÇİN ROKETİ NEREYE DÜŞTÜ?

Cumartesi sabahına kadar dünyaya düşmesi beklenen Çin roketi az önce beklenen düşüşünü gerçekleştirdi. Roketin düşmesi ile risk altında bulunan tüm ülkeler ve lokasyonlarda yaşayan insanlar rahat bir nefes alırken tehlikeli bir durumdan insanlık kurtulmuş oldu. 

Son dakika beklenen açıklama geldi Çin roketi nereye düştü belli oldu! - Resim : 1

Yapılan açıklama ile Çin roketinin Pasifik Okyanusuna düştüğü ilan edildi. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalar ile roketin düşeceği yerlerin belirlenmesine çalışılmış ancak kesin bir lokasyon verilemeyeceği belirtilmişti. Çin roketi olarak adlandırılan Long March 5B roketi gelen son bilgilere göre Pasifik Okyanusuna düştü. Yaşanan düşüş sonrasında gelen ilk açıklamalara göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Etiketler: çin