Son Dakika Amerika Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı açıklandı!

Tüm dünyanın beklemiş olduğu FED Kasım 2022 faiz kararı açıklandı. Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell tarafından açıklanan faiz kararı ile yeni faiz artırımı kararı ilan edildi.

Son Dakika Amerika Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı açıklandı!

Dünyanın rezerv para birimi olan doların kaderini belirleyecek olan FED faiz kararı için beklenen açıklama geldi. Amerika Merkez Bankası FED tarafından dün başlayan toplantıda bugün Türkiye Saati ile 21:00'de beklenen karar ilan edildi. 

Amerika Merkez Bankası FED Başkanı Powell toplantının sonra ermesinin ardından kameraların karşısına geçerek faiz kararını ilan ederken aynı zamanda piyasanın beklediği ekonomi mesajlarını da duyurmuş oldu. Açıklanan karar sadece doların değil aynı zamanda borsa, bitcoin ve altın fiyatları gibi pek çok yatırım aracının da yönünü belirleyecek olması nedeniyle büyük önem taşıyordu. 

FED KASIM AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ, NE YÖNDE?

Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanma enflasyon rakamlarında kendisini hissettirmeye devam ederken yaşanan bu dalgalanma FED'in zorunlu olarak faiz artırımına gitmesine neden olmuştu. Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell enflasyonda başlayan yükselişi ilk dönemde "geçici" olarak nitelendirmişti. Sonrasında ise enflasyonun rekor seviyelere ulaşması ile bu söylemden geri adım atılmış ve faiz artırımı yapılmasına başlanmıştı. 

Son Dakika Amerika Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı açıklandı! - Resim : 1

FED kararı öncesinde ekonomistler tarafından yapılan anketlerde açıklanan verilere göre 75 baz puanlık faiz artırımı yapılacağına dair beklentiler açıklanmıştı. FED Kasım ayı faiz tahmini beklentisi 75 baz puan olarak anketlerde yer almıştı. 

AMERİKA MERKEZ BANKASI FED KASIM AYI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! FED FAİZ KARARI NE OLDU?

 FED tarafından açıklanan Kasım ayı faiz kararı kamuoyuna açıklandı. Amerikan Merkez Bankası beklentiler ile doğru orantılı olarak politika faiz oranını 75 baz puan arttırdı. Böylelikle hedef aralık yüzde 3,75-4 bandına ulaşmış oldu. 

Son Dakika Amerika Merkez Bankası FED Kasım ayı faiz kararı açıklandı! - Resim : 2

BİR SONRAKİ FED TOPLANTISI NE ZAMAN, ARALIK AYI AMERİKA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Amerika'da enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken gözler FED'in açıklayacağı bir sonraki faiz kararına çevrildi. Yılın son faiz kararı FED Aralık ayı toplantısı ile 13-14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Karar 14 Aralık tarihinde ilan edilecek.