Son Dakika AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa etti!

Cumhuriyet ile ilgili söylediği sözler nedeni ile kamuoyu gündeminde büyük yankı uyandıran AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Son Dakika AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa etti!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal 21 Ekim tarihinde Kahramanmaraş'ta yapmış olduğu konuşmasında kullandığı ifadeler nedeni ile eleştirilere hedef olmuştu. Özellikle de sosyal medyada büyük tepki oluşan konuşma sonrasında Mahir Ünal'ın istifa edeceği iddiaları gündeme gelmişti. 

SON DAKİKA: MAHİR ÜNAL İSTİFA ETTİ Mİ?

Evet, yapılan eleştiriler sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal “Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” sözleri ile istifa kararı aldığını ve istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu duyurdu. 

Son Dakika AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal görevinden istifa etti! - Resim : 1

MAHİR ÜNAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

AK Parti'nin en önemli isimleri arasında gösterilen Mahir Ünal 21 Ekim tarihinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen kitap fuarında yapmış olduğu konuşmasında "tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözleri nedeniyle sosyal medyada büyük eleştirilere hedef olmuş ve tepki çekmişti.

Konu hakkında AK Parti tarafından açıklama yapılmazken yoğun tepki üzerine Mahir Ünal'ın istifa edeceği iddia edilmişti. Hatta bugün sabah saatlerinde bazı sosyal medya hesapları üzerinden Mahir Ünal'ın istifa ettiği haberleri yayılmış, ancak sonrasında bu paylaşımları yapan hesap sahipleri paylaşımlarını kaldırmıştı. Beklenen istifa haberi ise Mahir Ünal'ın kendisi tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. 

Etiketler: mahir ünal, ak parti