Sokak kedisi olarak oynanan Stray’den müjde geldi! İndirimli fiyatıyla artık bu platformlarda da...

Oyun tutkunlarının bir süredir beklediği müjdeli haber sonunda geldi! Ailesinden kopmuş bir sokak kedisinin maceralarının ele alındığı PlayStation 5 özel oyunu Stray, artık diğer platformlarda da oynanabilecek! Peki bu Stray nasıl bir oyun?

Sokak kedisi olarak oynanan Stray’den müjde geldi! İndirimli fiyatıyla artık bu platformlarda da...

Dünya genelinde ses getirmeyi başaran ve sosyal medyada birçok konu başlığı altında ele alınarak incelenen Stray oyunu, son dönemlerin en popüler işleri arasında bulunuyor. PlayStation 5 için özel olarak tasarlanmış olan ve PS 5'in çıkış oyunlarından biri olan Stray, ailesinden kopmuş olan bir sokak kedisini konu olarak ele alıyor. Stray isimli bu kedinin maceralarına ortak olduğumuz oyunun ismi “başıboş” anlamına gelen “stray” kelimesinden dolayı bu isimle piyasaya sürüldü. PS 5 için hazırlanan oyun, artık PlayStation 4, 5 ve PC oyuncularının da kullanımına sunuldu.

Stray Nasıl Bir Oyun, Konusu Ne?

Stray oyuncu, kısa sürede dünya genelinde bir popülarite yakalamayı başardı. Son dönemlerde sosyal medyada gündem olan Stray, sokak kedisi olarak oyunu oynamanızı sağlıyor. Sokak kedisi Stray’in gözünden oynadığımız bu oyun, Türkiye pazarında da an itibariyle Steam platformu üzerinden erişilebilir halde. Peki Stray oyunu için ne gibi sistem gereksinimleri olmalı ve oyunun fiyatı ne kadar?

Birçok insan, sokak hayvanlarının biz onları görmediğimizde ne yaptığını merak etmiştir. Stray oyunu da tam olarak bu soru üzerinden yola çıkılarak tasarlanmış bir oyun ancak Stray tam manasıyla bir simülasyon oyunu değil. Oyunda, ailesinden kopup sokak hayatıyla tanışan ve unutulmuş bir şehirden kurtulmak için gizemleri çözmek zorunda olan bir sokak kedisinin çabaları ele alınıyor.

Oyunun Fiyatı Ne Kadar?

Sokak kedisi olarak oynanan Stray’den müjde geldi! İndirimli fiyatıyla artık bu platformlarda da... - Resim : 1

PS 5 için özel olarak çıkan Stray oyunu, ilk olarak PlayStation Store üzerinde 259 TL fiyatıyla satışa konmuştu. PC’ye çıkışı ile birlikte oyun Türkiye’de 160 TL fiyatıyla platformdaki yerini aldı. Oyun tutkunları, böyle bir zamanda lineer yapılı ve güzel bir hikayeye sahip tek oyunculu bir oyun bulmanın zor olduğunu, bu nedenle de Stray oyununun oldukça başarılı olduğunu ifade ediyor. Stray oyunu 11 saatlik bir deneyim sunuyor ve oyuncular, 160 TL’nin böyle bir oyun için oldukça makul bir fiyat olduğunu ifade ediyor.

Stray İçin Minimum Sistem Gereksinimleri

Uzmanlar Stray oyunu için minimum sistem gereksinimlerini şöyle belirliyor:

  •          İşletim sistemi: Windows 10
  •          RAM: 8 GB
  •          İşlemci: Intel Core i5-2300 / AMD FX-6350
  •          Depolama: 10 GB
  •          Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 2 GB / AMD Radeon R7 360 2 GB
Etiketler: stray, oyun, steam