Sirkeli poğaça tarifi: sirke poğaçanın sırrı! Hamura katın ve lezzetin tadını çıkarın..

Sirkeli poğaça, kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki sirkeli poğaça nasıl yapılır? Sirke poğaçanın kıyır kıyır olmasını nasıl sağlar? İşte sirkeli poğaça tarifi ve püf noktaları...

Sirkeli poğaça tarifi: sirke poğaçanın sırrı! Hamura katın ve lezzetin tadını çıkarın..

Sirke, poğaça hamuruna eklenen bir malzemedir. Sirkenin asidik özelliği sayesinde hamurun kabarmasını ve gevrek olmasını sağlar. Ayrıca sirke, hamurun bayatlamasını da geciktirir. Sirkeli poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar şöyledir:

Hamurun kıvamı: Hamurun çok sert veya çok yumuşak olmaması gerekir. Hamurun kıvamını ayarlamak için un miktarını azaltabilir veya artırabilirsiniz. Hamuru yoğururken fazla yoğurmamaya da özen gösterin.

Yağlı malzemeler: Poğaça hamurunda margarin veya tereyağı kullanabilirsiniz. Bu yağlı malzemeler, poğaçanın daha yumuşak ve lezzetli olmasına yardımcı olur.

Mayalanma süresi: Poğaça hamurunun mayalanması, poğaçanın kabarması ve lezzeti için önemlidir. Hamuru mayalamak için yeterli zaman ayırın. Mayalanma süresi, hamurun sıcaklığına ve kullanılan maya miktarına bağlı olarak değişebilir.

Pişirme süresi: Poğaça fırında pişerken sertleşebilir. Bu nedenle, poğaçayı fırından çıkarmadan önce pişirme süresine dikkat edin. Pişirme süresi, fırının sıcaklığına ve poğaçanın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.

Saklama koşulları: Poğaçaları hava almayacak bir kapta veya poşette saklayın. Poğaçaların hava alması, kurumasına neden olabilir.

Sirkeli poğaça tarifi: sirke poğaçanın sırrı! Hamura katın ve lezzetin tadını çıkarın.. - Resim : 1

Sirkeli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı sirke
1 adet kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
İçi için;Beyaz peynir
Maydanoz, ince kıyılmış

Sirkeli Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamur için bütün malzemeleri bir kap içerisine alın ve yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
İç harç için beyaz peynirle maydanozu karıştırın.
Hamurdan eşit bezeler koparın. Hafifçe elinizle açın ve harcı içine koyun.
Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Sirkeli poğaça hangi sirke ile yapılır?

Sirkeli poğaça yaparken elma sirkesi, üzüm sirkesi veya normal sirke kullanabilirsiniz. Sirkenin cinsi önemli değildir. Önemli olan sirkenin asidik olmasıdır.

Sirkeli poğaça bayatlar mı?

Sirkeli poğaça, normal poğaçalara göre daha uzun süre taze kalır. Sirke, hamurun bayatlamasını geciktirir. Ancak sirkeli poğaçayı da hava almayacak bir kapta veya poşette saklamalısınız.

Sirkeli poğaça kaç kalori?

Bir adet sirkeli poğaça yaklaşık 150 kaloridir. Kalori miktarı, kullanılan malzemelerin miktarına ve cinsine göre değişebilir.

Etiketler: yemek tarifi, tarif