Şimdiye dek Neşet Ertaş’ın ailesi konuşmuştu! Bu kez Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin basın toplantısında filmin yapımcısı konuştu!

Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden biri olan Neşet Ertaş’ın yaşamını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi, mahkemeler ve tartışmalar eşliğinde vizyona girmek için harekete geçti.

Şimdiye dek Neşet Ertaş’ın ailesi konuşmuştu! Bu kez Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin basın toplantısında filmin yapımcısı konuştu!

Son zamanlarda artan biyografik filmler pek çok kişinin yaşamının daha yakından tanınmasını söyledi. Sadece bu yıl bile ünlü şarkıcılar ‘Dilberay’ ile ‘Bergen’in filmleri, milyonlarca gişeye ulaştı. Yapımcıların yeni dönemde daha çok yöneldiği biyografi filmlerinin arasına şimdilerde ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi de eklendi. 2022 yılı bitmeden seyirci karşısında olacak olan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin basın toplantısında film üzerindeki tartışmalar damga vurdu.

Mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 25 Eylül 2012 tarihinde vefat eden Neşet Ertaş isimli Türk Halk Müziği sanatçısının yaşamını konu aldığı bilinen Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi, Neşet Ertaş’ın çocukları tarafından dava edilmişti. Dava sonrası başlayan tartışmaların gölgesinde basın toplantısı gerçekleştiren Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin oyuncuları Zara, Melisa Aslı Pamuk, Yüsra Geyik; yönetmenler Ömer Faruk Sorak, Berker Berki; yapımcı Mustafa Uslu ve senaristler Kanyon AVM’de bir araya geldi.

ERTAŞ’IN AİLESİ FİLME KARŞI ÇIKMIŞTI

Şimdiye dek Neşet Ertaş’ın ailesi konuşmuştu! Bu kez Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin basın toplantısında filmin yapımcısı konuştu! - Resim : 1

23 Aralık 2022 tarihinde vizyona girecek ve ilk kez beyazperde ile buluşacak olan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ünlüler dünyasını da ikiye bölen Garip Bülbül Neşet Ertaş filmine ilişkin bazı ünlüler Neşet Ertaş’ın çocuklarına sahip çıkarak, filme gitmeyeceğini bile çoktan açıkladı. Tartışmalar devam ederken filme ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı.

Babalarının hayatlarının önce kitap, sonra da film yapılması konusundaki rahatsızlıklarını son birkaç aydır dile getiren Neşet Ertaş’ın çocukları, filmin babası tarafından istenmediğini, hayatın film yapılmaması konusunda babasının vasiyetinin bulunduğunu ve filmin kitap kaynak gösterilmesine karşın kitapta yer almayan kısımlar içerdiğini öne sürerek soluğu mahkemede almıştı. Mahkeme devam ederken, Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin yapımcısı Mustafa Uslu’dan açıklamalar geldi.

BU KEZ YAPIMCI KONUŞTU

Daha önce çekmiş olduğu ‘Ayla’ ve ‘Müslüm’ isimli sinema filmleri ile geniş bir kitleye ulaşmayı başarmış olan yapımcı Mustafa Uslu, çekmekte olduğu Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi nedeniyle Neşet Ertaş’ın çocuklarıyla karşı karşıya geldi. Neşet Ertaş’ın ailesi ile davalık olan Mustafa Uslu, şimdiye kadar herhangi bir açıklama gerçekleştirmemişti. Bu kez hakkında ailenin attığı iddialara yanıt vermek için kamera karşısına geçen Mustafa Uslu, iddialara şu ifadeler ile yanıt verdi.

“Bu insanlar son 15 yılında Neşet Ertaş'ın hayatında yok. Bu filmi hiç kimse durduramaz, hiç kimse engelleyemez. Neşet Ertaş'ın çocukları çıkıp ‘Babamız bu kitabı okumadı, onayı olmadan yazıldı’ (filmin konu edindiği kitap) dediler. İtibarsızlaştırmak için her şeyi yaptılar. Kitabın ilk sayfasında Hüseyin Ertaş'ın adı var. Bu kitaba Ertaş'a ait notları veren Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş. Kitabı itibarsızlaştırırlarsa, film de otomatikman itibarsızlaşacak. Bugüne kadar hep sustuk, artık insanların gözlerine baka baka yalan söylenmeye başladı. Büyük Usta Neşet Ertaş'ın öyle bir vasiyeti yok. Bu insanlar Neşet Ertaş'ın hayatında da yok.”

Etiketler: neşet ertaş, film