Sigortası Olmayanlar Dikkat: Devlet Hastanelerinde Bu Ücreti Ödeyeceksiniz!

Devlet tarafından tanımlanmış sigortası bulunmayanlar devlet hastanelerinde belirli bir ücret dahilinde muayene olabiliyor. 2022 yılı itibariyle yenilenen ve sigortasız hastalar için talep edilen tedaviye yönelik fiyat listesi detayları ile haberimizde…

Sigortası Olmayanlar Dikkat: Devlet Hastanelerinde Bu Ücreti Ödeyeceksiniz!

SGK tarafından aktif sigortalılığı bulunmayanlar devlet hastanesinden muayene olmak istediklerinde tedavinin türüne yönelik belirli bir tutar ödemek zorunda oluyor. Sigortasız bir şekilde hastaneden röntgen ya da tahlil talep edildiğinde muayene türüne göre talep ediliyor. Devlet hastanesini kullanarak muayene olmak isteyen bir kişi günümüzde 50 TL ile 900 TL arasında değişen bir rakam muayene tutarı ödemek durumunda kalıyor. Sigortası olmadığı için tedavi sürecinde talep edilen bu tutar tedavinin türüne göre daha da yükselebilir.

 HASTANE MUAYENESİNDEKİ GSS PRİM BORCU NE DEMEK?

Sigortasız her vatandaş devletin GSS uygulaması kapsamına otomatik olarak alınıyor. Bu demek oluyor ki muayene olabilmek için Genel Sağlık Sigortası kapsamında 258 TL'den başlayan prim ücretinin ödenmesi gerekir. Bu tutar ödendiğinde kişi ücretsiz olarak o ay hastanede muayene olabilir. Aylık düzenli olarak bu rakam biriktirmeden ödenmeye devam edildiğinde ek bir ücret talep edilmeden hastanenin sunduğu imkanlardan herkes yararlanabilir.

 HASTANE MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Sigortası Olmayanlar Dikkat: Devlet Hastanelerinde Bu Ücreti Ödeyeceksiniz! - Resim : 1

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlar, ödeme yapmamış olanlar, düzenli olarak ödemelerini yapamayıp biriktirenler, gelir testi yaptırma fırsatını da kaçıranlar en az 50 TL ödeyerek hastanelerde sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Her yıl yenilenen bu rakamlar 2022 yılında değişikliğe uğradı. Muayene olabilmek için hastanelerin istediği ön tedavi ücreti:

  • Devlet hastanelerinde 50 ile 100 TL arası

  • Özel hastanelerde 300 ile 1000 TL arası

  • Üniversite hastanelerinde 270 ile 500 TL arası

 SİGORTASIZ TOMOGRAFİ ÇEKTİRMENİN ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Sağlık sorunları nedeniyle klasik müdahalelerin dışında belirli tahlil uygulamasını yaptırmak zorunda kalanlar için tedavi masrafı değişebiliyor. Devlet hastanelerinde sigortası bulunmadan tahlil yaptırmak isteyen bir kişinin ödemek zorunda olduğu tutar 50 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Bu tutar ön muayene ücretine ek olarak kişiden talep ediliyor. Devlet Hastanesinde tomografi çektirmenin sigortasız bedeli talep edilecek birime göre değişebiliyor:

  • Beyin tomografisi 2022 tedavi masrafı 350 TL

  • Kulak tomografisi 2022 tedavi masrafı 270 TL

  • Servikal tomografi 2022 tedavi masrafı 325 TL

  • Lomber tomografi 2022 tedavi masrafı 290 TL

  • QCT kemik yoğunluğu 2022 tedavi masrafı 150 TL'den başlıyor.

SİGORTASIZ DOĞUM, ULTRASON, RÖNTGEN, MR ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Devlet hastanesinde sigortasız para ödemeden muayene olunabilir. Sigortasız muayene olmak isteyenlerin acil servisi kullanması gerekiyor. Acil serviste bulunan hastanın sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaz. Devlet hastaneleri ya da özel hastaneler acil durumlarda para almıyor. Devlet hastanelerinde doğum masrafı ve doğum sonrasında çocuğun muayene ücreti 30 gün süre ile devlet tarafından karşılanıyor. Ancak bu sadece devlet hastaneleri için geçerli olabilir. Sigortasız muayene ücretleri:

  • Sigortasız ultrason ücreti 50 ile 90 TL arasında değişiyor.

  • Sigortasız röntgen ücreti 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.

  • Sigortasız MR ücreti 200 TL ve 300 TL arasında değişiyor.