SGK'dan erken emeklilik bekleyenler için güzel haber: Prim iadesi ödüyor..

SGK, EYT’lilere prim iadesi ödüyor. Prim iadesi almak için üç şart gerekiyor: Yaş, prim ve hizmet yılı. EYT’liler için yaş şartı kaldırıldı. Emekli olmayanlara toplu para iadesi yapılıyor.

SGK'dan erken emeklilik bekleyenler için güzel haber: Prim iadesi ödüyor..

Emeklilik yaşını bekleyen vatandaşların merakla beklediği prim iadesi uygulaması başladı. SGK, emekli olmak istemeyen EYT’lilere toplu para ödüyor. Peki bu imkandan nasıl yararlanabilirsiniz? İşte başvuru koşulları ve detaylar…

 

EYT’lilere prim iadesi müjdesi! SGK’dan toplu ödeme yapılıyor, işte başvuru koşulları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik yaşını bekleyen vatandaşlara prim iadesi yapmaya başladı. Peki prim iadesi nasıl alınır? Hangi şartlar gereklidir? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, 3 önemli kriteri belirtti. İşte ayrıntılar…

EMEKLİLİK YAŞI KALDIRILDI 

Mart ayından itibaren EYT’liler için emeklilik yaşının kaldırılmasıyla birlikte, prim gün sayısı ve hizmet yılı şartlarını sağlayanlar emekli olabilmeye başladı. Ancak bazı EYT’liler prim gün sayısını tamamlamadıkları için emekli olamadı. SGK ise emekli olmayı tercih etmeyenlere toplu para iadesi imkanı sunuyor. Peki bu imkandan kimler yararlanabilir? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, şu bilgileri verdi: “Bu uygulama sadece EYT’liler için değil, tüm SGK kapsamındaki çalışanlar için geçerlidir. Çalışma hayatına başladığınızda eğer işverenseniz 4B (Bağ-Kur), memur iseniz 4C (Emekli Sandığı), çalışansanız 4A (SSK) kapsamında sigortalı olursunuz.

3 KRİTER VAR

Emekli olmak için üç kriter vardır. Bunlar yaş, prim ve hizmet yılıdır. Üçünü de sağladığınızda emekli olabilirsiniz. EYT’liler için yaş kriteri ortadan kalktı ve sadece iki şart geçerli oldu. Sosyal güvenlik prim ödemesi, prim gün sayısı ve hizmet yılı şartlarını sağlayanlar emekli olma hakkını kazandılar.”

Etiketler: EYT, prim iadesi, sgk