SGK Emekli Maaşı Bağlanmadan 3 Aylık Toplu Maaş Ödemesi Yapıyor! Başvurular Başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik öncesinde belirli şartları karşılayan çalışanlara 3 aylık maaş tutarını toplu olarak alma fırsatı tanıyor. Her yıl belirlenen aylık maaş artışına göre bu miktar kişinin hesabına nakit avans olarak yatırılıyor. Toplu para ödemesinden kimler, nasıl yararlanabilir? Detaylar haberimizde…

SGK Emekli Maaşı Bağlanmadan 3 Aylık Toplu Maaş Ödemesi Yapıyor! Başvurular Başladı!

Çalışma hayatına devam eden ve kısa süre sonra emekli olma hakkı kazananlar için acil nakit ihtiyacı son buluyor. Emekliliğini bekleyen vatandaşlara özel hazırlanan nakit avans ile işlemleri devam eden emekli başvuru sayesinde 3 aylık toplu ödeme alabiliyor. 90 günlük ön değerlendirme süreci geçirilen vatandaşlara ancak bu fırsat sunuluyor. Başvuru süreci de SGK ile sağlanıyor. Dilekçe yardımıyla talep iletilebiliyor. Emeklilik prim ödemesinde toplu paraya ihtiyaç duyan ya da nakit ihtiyacı bulunanlar nakit avans sistemi ile kârlı çıkıyor.

Toplu Maaş Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emeklilik başvurusu yapılmış bekleme aşamasında olanlara sunulan toplu para fırsatı SGK üzerinden yapılacak başvuru ile sağlanabilir. Nakit avans desteğinden yararlanma hakkı bulunanlar Sosyal Güvenlik Kurumlarına müracaat ederek 3 maaşı toplu olarak nakit avans şeklinde almak istediklerini talep etmelidir.

Toplu Nakit Avans Geri Ödemesi Nasıl Yapılır?

SGK Emekli Maaşı Bağlanmadan 3 Aylık Toplu Maaş Ödemesi Yapıyor! Başvurular Başladı! - Resim : 1

Emeklilik öncesinde bekleme aşamasında talep edilen nakit avansların geri ödemesi otomatik olarak yapılacaktır. Devlet kişiye asıl maaş bağlandıktan sonra aylık olarak bu tutarı geri alacaktır. Ödeme sürecinde kişiye bağlanan maaş üzerinden faizsiz şekilde 3 taksit olarak geri alınır.

Toplu Nakit Avanstan Kimler Yararlanabilir?

SGK tarafından sunulan bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin de belirli bir kriterde bulunması gereklidir. Kişinin başvuru süreci sonrasında 90 günlük ön bekleme aşamasına alınmamış olması gerekir. Bu da 3 aya denk gelen bu sürede emeklilik maaşını nakit avans yoluyla erken alabilmeyi sağlar. SGK'ya dilekçe ile yapılan müracaat sonucunda ödeme kişi tarafından kısa sürede alınabilir.