SGK duyurdu: Devlet ve özel hastanelerde muayene ücretleri değişiyor! Yeni ücretler belli oldu..

Türkiye genelinde yükselen enflasyon, hem gıda fiyatlarına hem de teknolojik ürünlere yansırken, vatandaşları endişelendiren bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, muayene ücretlerine rekor düzeyde zam yaparak gündemi sarsan bir karar aldı.

SGK duyurdu: Devlet ve özel hastanelerde muayene ücretleri değişiyor! Yeni ücretler belli oldu..

Hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde yapılan muayene ücreti zammı, vatandaşları endişelendirdi. Ancak ne yazık ki, elimde güncel bilgi olmadığı için muayene ücretlerine yapılan zam miktarını size söyleyemem. Bu tür güncel ve spesifik bilgiler, zaman içinde değişebilir ve kesin bilgileri güvence altına alabilmek için resmi kaynaklara başvurmanız gerekebilir.

Son dakika gelişmesine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve tıbbi malzemelerin fiyatlandırması üzerinde önemli değişiklikler yapıldı. Bu beklenmedik gelişme vatandaşları olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. SGK, muayene ücretlerine rekor seviyede zam yapma kararı aldı. Bu karar, sağlık hizmetlerine olan mali yükü daha da artırabilir.

 SGK Muayene Ücretlerine Yapılan Zam Detayları
Son dakika gelişmesine göre, SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Alınan karara göre, Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık alanlarının muayene ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Bu uzmanlık alanları, "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesinde" ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

SGK duyurdu: Devlet ve özel hastanelerde muayene ücretleri değişiyor! Yeni ücretler belli oldu.. - Resim : 2

Vatandaşların Endişesi Artıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karar metninde şu ifadeler yer aldı:

"Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış yapıldı. "Tanıya Dayalı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği işlemleri, yoğun bakım işlemleri ve hemodiyaliz işlemlerine ait işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde artış gözlendi. "Diş Tedavileri Puan Listesi"nde yer alan tüm işlem kodları da artırıldı.

Etiketler: muayene ücreti, sgk