Samsung kamerada çığır açıyor, “olmaz” denileni yapıyor! 600 megapiksel kamera yolda!

Teknoloji devleri her alanda rekabet etmeye devam ederken, akıllı telefon pazarında Samsung’dan çok güçlü bir hamle geldi. Samsung, 600 megapiksel kamera sensörü için prototip oluşturma aşamasına geçti. Samsung’un ürünü ilerleyen yıllarda tanıtması bekleniyor.

Samsung kamerada çığır açıyor, “olmaz” denileni yapıyor! 600 megapiksel kamera yolda!

Son yıllarda akıllı telefon sektöründe öngörülemez gelişmeler yaşanıyor. Apple ve Samsung arasındaki büyük rekabete son dönemlerde diğer birçok marka da dahil oldu ancak son olarak Samsung attığı adımla ses getirmeyi başardı. Akıllı telefon piyasasında şaşırtan gelişmeler yaşanmaya devam ederken, özellikle de kamera alanında büyüyen ve gelişen teknoloji ile profesyonel makineleri geride bırakma dönemine de girilmeye başladı. Ancak kamera alanında atılan adımların bununla da yetinmeyeceği görülüyor çünkü Samsung, 600 megapiksel kamera için prototip aşamasına geçiş yaptı. Bu şaşkınlık yaratan ürünün önümüzdeki yıllarda tanıtılması bekleniyor.

SAMSUNG’DAN “DEV” KAMERA ADIMI

Bilindiği üzere Samsung, geçtiğimiz dönemlerde telefonun kamera tarafında 64 ve 108 megapiksel destekli sensörü piyasaya süren ilk şirket olmuştu. Ardından kamera sektörü de Samsung’un taşlarını döşemeye başladığı bu yolda ilerledi ve şimdi insanlar 200 megapiksel kameralı telefonları konuşuyor. Heyecanla gündemde yer alan bu cihazlardan ikisi, 2022 yılı bitmeden satışa sunulacak.

Ancak teknoloji devi Samsung’un hedefleri ve planları bundan da büyük. Şirket, 600 megapiksel kamera sensörü yapacağına dair ortaya atılan iddiaları 2020 yılında çoktan kabul etmişti. Ancak belli ki Samsung o dönemden bu yana bu alandaki çalışmalarını gizli tuttu zira henüz bu konuda bir sızıntı yaşanmadı.

2025 YILINDA KULLANILMI BAŞLAYALABİLİR

Samsung kamerada çığır açıyor, “olmaz” denileni yapıyor! 600 megapiksel kamera yolda! - Resim : 1

Kullanıcıların ve teknoloji meraklılarının beklediği bu gelişmeye ilişkin dün ortaya yeni detaylar çıktı. İlk olarak 2025 yılında tanıtılması ve yine 2025 yılında kullanımına başlanması beklenen bu teknolojiye inanmak gerçekten oldukça zor. Üstelik Samsung’un kamera adasını tek başına yapacağı düşünüldüğünde, bu ürünün hangi formatta geleceğini öngörmek de oldukça güç.

SAMSUNG HAYALİN ÖTESİNDE KAMERAYLA GELİYOR

Mevcut piyasada Xiaomi, Sony ile kurduğu işbirliği kapsamında 1 inçlik, dünyanın en büyük kamera sensörlü telefonu olan 12S Ultra’yı tanıtmıştı. Ancak Samsung’un 600 megapiksellik kamerası bundan çok daha fazlası olacak. Gündeme gelen iddialara göre bu cihazda sensörün boyutunun 1/0.57 inç olacağı belirtiliyor. Yani S22 boyutunda bir telefon ele alındığında, kameranın arka tarafın %12’ni tek başına kaplayacağı söylenebilir.

Etiketler: samsung, kamera