Samsung Galaxy S24 Serisinin Öne Çıkan Yeni Özelliği Belli Oldu

2024'ün ilk çeyreğinde gerçekleşmesi planlanan Samsung Galaxy S24 lansmanı için önemli ayrıntılar şimdiden paylaşılmaya başlandı. Samsung S24 serisinin belirleyici özelliklerinden biri gün yüzüne çıktı. İşte detaylar...

Samsung Galaxy S24 Serisinin Öne Çıkan Yeni Özelliği Belli Oldu

Galaxy S23 modellerinin acil arama ve mesajlaşma için uydu bağlantısı özelliği, iPhone 14 gibi sunulacağına dair beklentilere rağmen gerçekleşmedi. Ancak Güney Kore Bilim ve ICT Başkanı Lee Jong-ho'nun açıklamalarına göre, bu özellik Galaxy S24 serisinde hayata geçirilecek gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizin devamında...

Lee Jong-ho, Güney Kore’de verdiği bir röportajda yerli akıllı telefon markalarının 2024’te 5G telefonlarla uydular arasında veri iletişimini sağlayan bir hizmet başlatmasının beklendiğini söyledi. LG, akıllı telefon bölümünü kapattığından Samsung, Güney Kore’deki tek büyük akıllı telefon markası. Dolayısıyla Samsung’un gelecek yıl çıkaracağı telefonlarda uydu bağlantısını kullanması kuvvetle muhtemel.

Galaxy S24, iki yönlü uydu bağlantısı ile gelebilir
Samsung’un üst seviye telefonlarına güç veren Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, acil arama ve mesajlaşma için Düşük Dünya Yörüngesi uydularına bağlanmayı destekliyor. Ancak, Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’te uydu bağlantısı özelliği yok. Samsung’a göre bunun nedeni; ekosistemin tam olarak gelişmemiş olması.

Samsung’un bu özelliği getirmek için küresel uydu iletişimleri şirketi olan Iridium Communications ile birlikte çalıştığı söyleniyor.

2024 ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra’nın Snapdragon 8 Gen 3 ve Exynos 2400 olmak üzere iki ayrı işlemciyle gelmesi bekleniyor. Şirket, Exynos işlemciler için iki yönlü uydu bağlantısını geliştirdiğinden her iki modelde de bu özelliğin bulunması gerekiyor.

Acil durum iletişimleri için çift yönlü uydu bağlantısı, yakınlarda cep telefonu şebekesi olmadığında, arama ve mesaj göndermek için telefonun alçak dünya yörüngesindeki uydulara bağlanmasını sağlıyor. Hücresel bağlantının olmadığı bir alanda kaybolan kişi, rahatlıkla bulunabiliyor ve gerekli müdahale daha hızlı şekilde yapılmış oluyor. Bu arada Nisan ayında, Galaxy S22 Ultra modeliyle özel bir donanım kullanmadan uydu araması gerçekleştirildi.

Etiketler: samsung, Galaxy S23