Sağlıksız Beslenme Kalp Hastalıklarını Tetikliyor! Obezite Kanser Riskini Arttırıyor!

Yaşam tarzını değiştirerek ve hareketsizliği azaltarak obezite ile mücadele edebilmek mümkün. Uzmanlar belirli yiyeceklerden uzak durulduğunda da bu etkilerin azaltılabileceğini iddia ediyor. İşte uzak durulması gereken o besinler…

Sağlıksız Beslenme Kalp Hastalıklarını Tetikliyor! Obezite Kanser Riskini Arttırıyor!

Sağlıklı beslenmek çağın hastalığı olan obeziteyi engelleyebilmek için önemli bir faktördür. Özellikle kanser probleminin yaygın olduğu ülkeler obezite problemi ile savaş vermekte. Aşırı yeme problemi çağımızın sorunu haline geldi. Gün içindeki hareketsizlik, içki ve tütün kullanımı süreci daha da problemli hale getiriyor.

Sağlığa zararlı olan yiyecekler çağın virüsü olarak kabul edilen kanser hastalığını da tetikleyebiliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından özellikle kilo kontrolü ve daha sağlıklı bir ömür için uzak durulması gereken yiyecekler listelendi.

Uzmanlar Uyarıyor! Uzun Yaşam için Dikkat Şart!

Sağlıklı bir hayata adım atabilmek için uzak durulması gereken öğünlerin başında trans yağ ve işlenmiş etler geliyor. İşlenmiş et ürünlerinin tüketimi gittikçe yaygınlaşıyor. Pratik ve kolay geldiği için günlük hayatta sıklıkla kullanılabiliyor. İşlenmiş et ürünleri arasında gündelik hayatta salam, pastırma, sucuk ve sosis gibi ürünler sıklıkla tüketiliyor. Özellikle koruyucu madde içeren bu gıdalar insan sağlığına da zarar veriyor. Aşırı yağlı ve işlenmiş ürünlerin sıklıkla tüketilmesi zamanla kolon kanserini de tetikleyebiliyor.

İşlenmiş Etlerden Uzak Durun!

Sağlıksız Beslenme Kalp Hastalıklarını Tetikliyor! Obezite Kanser Riskini Arttırıyor! - Resim : 1

Dünya Sağlık Örgütünün özellikle üzerinde durduğu ve kansere kadar götürebilecek zararları bulunan işlenmiş et ürünleri büyük bir tehdit oluşturuyor. Kahvaltı ürünleri olarak kullanılan pastırma, salam, sucuk, füme gibi işlenmiş etler büyük tehlike barındırıyor. Uzmanlar kesinlikle bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini ve bir daha eve dahi sokulmaması gerektiğini düşünüyor.

Pastırma Kalp ve Damar Hastalığını Tetikliyor!

İşlenmiş et grubu içerisinde yer alan ve kanser hücrelerini tetikleyen pastırma düzenli tüketildiğinde kanser hücrelerinde hızlı bir artışa neden olabiliyor. Özellikle uyarılan ürünler arasında yerini alıyor. Hindi füme içinde bunu söylemek mümkün. İşlenme süreci düşünüldüğünde oldukça zararlı olan ve bu ürün için uzmanlar kesinlikle tehdit oluşturduğunu düşünüyor.

Kızartmaya Dikkat!

Bir diğer dikkat edilmesi gereken grup ise kızarmış yiyecekler. Yağlı, bol kalorili ve tuzlu yiyecekler insan ömrünü olumsuz etkileyerek zehir olarak geri dönüyor. Obezite problemini hızlandıran ve kalp hastalıklarına neden olan kızarmış yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor.

Sağlığa Zararlı Besin Öğeleri Nelerdir?

Sağlığa zarar verebilecek diğer besin öğeleri:

●     İşlenmiş şeker ürünleri

●     İşlenmiş yağlar: Özellikle kanola, mısır ve üzüm çekirdeği yağı

●     Hidrojen yağlar: Özellikle fast food gıdaların içerisinde fıstık ezmesinde bol bir şekilde yer alıyor

●     Rafine karbonhidratlar: Makarna, pizza, hamur işleri, beyaz ekmek en çok bulunduğu yerler arasında yerini alıyor.