Sağlıklı ve Lezzetli Tatlı Keyfi: Usta Şefin Kabak Tatlısı Tarifiyle Damaklar Bayram Ederken Eltiler Çatlıyor!

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sağlıklı hem lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, kabak tatlısı tarifine göz atmalısınız. Sofralarınıza doğal ve tatlı bir dokunuş katmak için bu kabak tatlısının tarifine bir şans vermelisiniz!

Sağlıklı ve Lezzetli Tatlı Keyfi: Usta Şefin Kabak Tatlısı Tarifiyle Damaklar Bayram Ederken Eltiler Çatlıyor!

Yaz mevsiminin en lezzetli tatlılarından biri olan kabak tatlısı, mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. Sağlıklı ve doyurucu özelliğiyle de dikkat çeken bu tarif, sofralarınıza tatlı bir keyif katacak. Hem kolay hazırlanışı hem de şahane lezzetiyle kabak tatlısını mutlaka denemelisiniz!

Meyve tatlılarından farklı bir alternatif sunan kabak tatlısının hazırlanışı oldukça basit. İster misafirlerinizi ağırlarken, ister özel günlerde, hatta sıradan bir günü tatlandırmak için mükemmel bir tercih olacak. İşte size pratik ve lezzet dolu kabak tatlısının püf noktaları...

Lif, potasyum, A ve C vitamini yönünden oldukça zengin olan kabak tatlısı hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı. Özellikle kış aylarında tercih edilen kabak tatlısı bağışıklık sistemini güçlendirmeye çok yardımcı oluyor. Ayrıca hafif olduğu için yaz sıcaklarında da fazlasıyla tercih ediliyor.

Ancak kabak tatlısını yapmak için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Yoksa tatlı eriyor ve dağlıyor. Bu eşsiz lezzeti sevenler için 14 yıllık ustası erimeyen ve dağılmayan kabak tatlısının püf noktalarını açıkladı. İşte, kusursuz kabak tatlısı tarifi:

MALZEMELER


600 gram bal kabağı

3 su bardağı toz şeker

3 adet karanfil

1 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

1 su bardağı ceviz içi

 Sağlıklı ve Lezzetli Tatlı Keyfi: Usta Şefin Kabak Tatlısı Tarifiyle Damaklar Bayram Ederken Eltiler Çatlıyor! - Resim : 2

KABAK TATLISI YAPILIŞI


Kabak tatlısı için öncelikle kabaklarınızın yeşil kısımlarını ayıklayarak iki parmak kalınlığında dilimleyerek tencereye dizin. Üzerine toz şekeri serperek aralarına karanfil dizin. Kabakları bu şekilde 3 saat dinlendirerek suyunu salması ve şekeri içine çekmesi için zaman tanıyın.

Dinlenen kabaklarınızı ağzı kapalı bir şekilde 50 dakika pişirin. Kaynadığında içine birkaç damla limon atarak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Kabaklarınız suyunu çektiğinde altını kapatarak ılıyana kadar tencerede bekletin ve sonrasında üzerine ceviz serperek servis edin.

KABAK TATLISI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Kabak tatlısı yaparken kabakları çok küçük doğramamalısınız, yoksa şerbete karışma ihtimali artar. Aynı zamanda, şerbeti çok kaynatırsanız koyulaşır ve bu da kabakların sertleşmesine neden olur. Tatlıyı servis etmeden önce iyice soğumasını beklerseniz lezzeti artacaktır.

Ayrıca kabak tatlısı yaparken mutlaka içme suyu kullanmalı ve taze bal kabağı seçmeye özen göstermelisiniz.

Etiketler: yemek tarifleri, tarif