Sadece 15 gün boyunca başvuru yapılabilecek! Başvurular dün itibariyle başladı! Gebze Teknik Üniversitesi, akademik personel alacak

Üniversitelerin personel alımlarına devam ettiği şu günlerde bir personel alım ilanı da Gebze Teknik Üniversitesi’nden geldi. Gebze Teknik Üniversitesi, 24 yeni akademik personel alacağını duyurdu.

Sadece 15 gün boyunca başvuru yapılabilecek! Başvurular dün itibariyle başladı! Gebze Teknik Üniversitesi, akademik personel alacak

Son zamanlarda özellikle de üniversitelerin alımlarını sürdürdüğü düşünüldüğünde 2023 yılı öncesinde akademik ve idari kadroların dolması için düğmeye basıldığı anlaşıldı. Akademik kadrosunda boşluk olan ve bu boşlukları doldurmak için harekete geçen üniversitelerden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi de alım yapacağını ilan etti. Resmi Gazete aracılığıyla akademik personel alacağını duyuran Gebze Teknik Üniversitesi, alacağı personele ilişkin bilgi verdi.

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de bir ilan yayımlamış olan Gebze Teknik Üniversitesi, tam 15 gün boyunca başvuruların devam edeceği işe alım sürecini resmi olarak başlattı. Alacağı personele ve mevcutta açık olan boş kadroya ilişkin kamuoyunu ayrıntılı bir şekilde bilgilendiren Gebze Teknik Üniversitesi, yayımladığı ilanda aynı zamanda adayların başvuru esnasında teslim etmesi gerektiği belgeleri de tek tek açıkladı.

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, PERSONEL ALIMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sadece 15 gün boyunca başvuru yapılabilecek! Başvurular dün itibariyle başladı! Gebze Teknik Üniversitesi, akademik personel alacak - Resim : 1

Kocaeli’nde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi, 15 doktor öğretim üyesi; 5 doçent; 4 profesör olmak üzere toplamda 24 akademik personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Resmi Gazete’de ilanı 29 Kasım 2022 tarihinde yayınlamış olan Gebze Teknik Üniversitesi, alımların 15 gün boyunca devam edeceğini açıkladı. Öte yandan Gebze Teknik Üniversitesi, yayınladığı ilanda şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde açık bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca, Öğretim Üyesi alımı yapılacaktır. İlgili Kanunun 23., 24/e ve 26. maddelerinde belirtilen şartlar için web sayfamızda yer alan ‘Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Koşulları Yönergesi’ne haiz adaylar başvuru yapabilir.”

BAŞVURULAR DOĞRUDAN GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE YAPILACAK

Başvurulara ilişkin tüm belge ve bilgileri 1 adet USB Bellek veya CD/DVD içerisinde kabul edecek olan Gebze Teknik Üniversitesi, son başvuru tarihinden önce hazırlanan başvuru belgelerinin şahsen ya da kargo ve posta yoluyla üniversiteye ulaştırılmasını istedi. Öte yandan Gebze Teknik Üniversitesi, başvuruda şu belgeleri istediğini açıkladı:

  • Gebze Teknik Üniversitesi sitesinden temin edilen başvuru dilekçesi

  • T.C. Kimlik Kartı fotokopisi

  • Doktor öğretim üyesi başvuruları için 1; diğer başvurular için 3 adet fotoğraf

  • YÖKSİS Formatında Özgeçmiş ve Eserler Listesi

  • Lisans ve lisansüstü diplomalarının onaylı kopyası

  • Profesör ve doçent kadrolarına başvurular için doçentlik belgesi ya da onaylı kopyası

  • Yabancı dil belgesi

  • AYDEK başvuru sonucu