Saç dökülmesine karşı doğal yağlar ile dur diyebilirsin! Bu yağlar saç köklerini halat gibi güçlendiriyor..

Saç dökülmesi, toplumun hem kadınlarının hem de erkeklerinin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Genellikle günde 80-100 tel arasında saç dökülmesi normal olarak kabul edilir. Ancak, kaybedilen saçların yerine daha hızlı bir şekilde yeni saçların çıkmasını sağlamak istiyorsanız, bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Doğal vitamin kaynaklarından olan çeşitli yağlar, saç köklerini besleyerek yeni saçların büyümesine destek oluyor. detaylar haberimizde...

Saç dökülmesine karşı doğal yağlar ile dur diyebilirsin! Bu yağlar saç köklerini halat gibi güçlendiriyor..

Saç dökülmesi, hem kadınlar hem de erkekler için ortak bir sorundur. Genellikle günlük 80-100 tel arası saç dökülmesi normal olarak kabul edilir. Ancak saçların hızla yeniden çıkmasını istiyorsanız, bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Doğal yağlar, saç köklerini besleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olabilecek önemli vitamin kaynaklarıdır.

 Saç dökülmesi en yaygın yaşanan saç sorunlarından biridir. Saçların ömür süresi tam 3 evreye ayrılır.

Büyüme evresi en uzun süren evredir, bu evrede saç ortalama ayda 1 cm uzar. Bu evreyi tamamlayan saç daha sonra birkaç hafta süren dinlenme evresine girer.

Ortalama 2-3 hafta süren bu evreden sonra da saç dökülme evresine girer. Bu doğal bir süreçtir. Ancak bazen saç dökülmeniz çok aşırı olabilir.

Saç dökülmesini tetikleyen çeşitli etkenler vardır. Genetik faktörler, sağlıksız beslenme, stres, yanlış bakım uygulamaları, boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmak saçların dökülmesini hızlandırır.

Saç dökülmesine karşı doğal yağlar ile dur diyebilirsin! Bu yağlar saç köklerini halat gibi güçlendiriyor.. - Resim : 2

Genellikle taramaya bağlı olarak günde 50-100 tel kadar saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmeniz çok fazlaysa vakit kaybetmeden harekete geçmeniz önerilir.

Saç dökülmesini durdurmak ve saç oluşumunu desteklemek için çeşitli yöntemler bulunur. Saç dökülmesini durduran ve en sık kullanılan yöntemler arasında doğal yağlar yer alır.

Bazı doğal yağlar saça vitamin ve mineral desteği sağlayarak saç köklerini güçlendirir. Dökülmeyi durdurur. Saç oluşumunu destekleyerek yeni saçların hızlı ve güçlü bir şekilde çıkmasına yardımcı olur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Hindistan cevizi yağı, saçı güçlendirmeye ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabilecek vitamin ve mineraller açısından zengindir. Hindistan cevizi yağını saç derinize ve saçınıza masaj yapın ve yıkamadan önce birkaç saat bekletin.

NANE YAĞI 

Saç çıkaran ve saç oluşumunu destekleyen yağlar arasında nane yağı yer alıyor.

Nane yağı düzenli kullanıldığında saç köklerinin nefes almasını sağlıyor. Kuruluk, kaşıntı, kepek ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Nane yağının içeriğinde yer alan bileşenler saçlardaki kuruluğu önlerken kaşıntı ve kafa derisi sorunlarına da iyi geliyor.

Saç dökülmesine karşı doğal yağlar ile dur diyebilirsin! Bu yağlar saç köklerini halat gibi güçlendiriyor.. - Resim : 3

ARGAN YAĞI 

Saç bakımı ve saç sağlığı denildiğinde akıllara ilk olarak Argan yağı geliyor. Argan yağı saç köklerini besliyor, saçların güçlü uzamasına yardımcı oluyor. Dökülme sorununuz varsa Argan yağını kullanabilirsiniz.

Argan yağı ayrıca saç tellerini de onarıyor ve saçların kırılmasını engelliyor. Argan yağı birçok yönden etkili bir ürün olmasının yanı sıra kolay bulunabilir bir ürün olması sebebiyle de ilgi çekiyor.

FINDIK YAĞI 

Fındık yağının içerisinde bol miktarda B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunuyor. Fındık yağı tam bir vitamin deposu olduğu için saç köklerini besliyor, yeni saç çıkmasına destek oluyor.

Adeta sürüldüğü yerden saçları fışkırtıyor. Fındık yağını sadece saçlarınızda değil cildiniz üzerinde de nemlendirici etkisinden faydalanmak üzere kullanabilirsiniz.

Fındık yağı ayrıca kepek sorununu bitiriyor. Pul pul dökülme ve kuruluk sorununu ortadan kaldırıyor. Saç köklerinizi rahatlatarak nefes almasına destek oluyor.

KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI 

Kabak çekirdeği yağı, saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zengindir.

Saç kalınlığını ve yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olan eşsiz bir amino asit olan cucurbitin içerir. Kabak çekirdeği yağını saç köklerine uygulayarak saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı doğal yağlar ile dur diyebilirsin! Bu yağlar saç köklerini halat gibi güçlendiriyor.. - Resim : 4

BİBERİYE YAĞI 

Biberiye yağı, saç büyümesini destekleyici özellikleriyle bilinir. Saç dökülmesini önlemeye, kafa derisindeki kan dolaşımını uyarmaya ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önlemede etkili olduğuna inanılır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI 

Vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan üzüm çekirdek yağı da saç çıkaran yağlar arasında yer almaktadır.

Bu yağ, destekleyici özelliği sayesinde saç dökülmesini engeller ve kısa sürede saçların uzamasını sağlar. Bu sayede doğru ve düzenli bir şekilde kullandığınızda saçlarınızdaki farkı belirgin olarak görürsünüz.

NOT: Eğer alerjik bir bünyeniz varsa bu yağları kullanmadan önce bir uzmana danışın. Saç dökülmeniz genetik olabilir. Bu yağlar genetik saç dökülmesi üzerinde etkili değildir. Kellik ve aşırı saç dökülmesi gibi sorunlarda mutlaka bir doktora başvurun.