Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan İstanbul depremi için ürküten açıklama: İpin ucu kaçtı 18 milyon kişilik bu kent yeninden kurulamaz

İstanbul depremi ile ilgili arka arkaya olumsuz açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Celal Şengör'dan açıklamalarından sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan da bir açıklama yaptı. İstanbul depremi ile ilgili ‘İpin ucu kaçtı ‘ dedi korkutan rakamları verdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan İstanbul depremi için ürküten açıklama: İpin ucu kaçtı 18 milyon kişilik bu kent yeninden kurulamaz

Prof. Celal Şengör'ün açıklamalarıyla başlayan İstanbul depremi tartışması sürüyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan da tartışmaya katıldı.

Prof. Dr. Celal Şengör, olası deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınmak istediğini gazeteci Fatih Altaylı’ya anlatmış “Çünkü depremden sonra İstanbul’un ne hale geleceğini biliyorum” demişti.

Olası İstanbul depreminde ilişkin Prof. Dr. Celal Şengör’ün kaos ve felaket senaryosu sonrasında konuya ilişkin değerlendirmeler devam ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul tartışmasına ilişkin “km2 başına 3050 kişi düşen, su kısıtlaması, pahalılık, ulaşım ile kültürel dağınıklığı olan bu kent yeniden kurulamaz. İpin ucu kaçtı” dedi.

Çok sayıda deprem uzmanı konuya ilişkin çeşitli görüşler dile getirirken, Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan yeni bir değerlendirme daha geldi.

 

Ercan şunları kaydetti:

“İstanbul gibi iki kıtada, 5500 km2’ye yayılmış, 18 milyon kişinin, 1 milyon 700 bin yapıda oturduğu, km2 başına 3 050 kişi düşen, su kısıtlaması, pahalılık, ulaşım ile kültürel dağınıklığı olan bu kent yeniden kurulamaz. İpin ucu kaçtı.”