Prim borcu bulunanlara emeklilik yolu açıldı: Eksik prim borcu tek hamlede silinecek!

Emekli olabilmek için tüm şartları karşılayan fakat prim borcun nedeni ile emeklilik sürecine geçiş yapamayanlara özel kampanya duyuruldu. Devlet bankaları tarafından imzalanan protokol gereğince prim borcu bulunan vatandaşlara emeklilik yolu açılıyor. Konunun detayları ayrıntıları ile haberimizde…

Prim borcu bulunanlara emeklilik yolu açıldı: Eksik prim borcu tek hamlede silinecek!

Eksik prim borcu nedeniyle emeklilik süreci aksayanlar için bankalar emeklilik kredisi fırsatını duyurdu. Torba Yasa kapsamında Bağ-kur borcu olanlar için borcunu ödedikleri anda emekli olabilme fırsatı sunuldu. SGK ile yapılmış olan anlaşma kapsamında devlet bankaları emekliye yönelik kredi kampanyasını duyurdu.

Çalışanların belirli bir prim yaş şartı ve çalışma gün süresini doldurması dahilinde emekli olabilmesi mümkün oluyor. Ancak tüm şartları karşıladığı halde eksik priminden dolayı emeklilik süreci yavaşlayanlar ve gecikenler için yeni bir fırsat alanı oluştu.

 EKSİK PRİM BORCU ÖDEME KREDİSİ NEDİR? KİMLER YARARLANABİLİR?

Geçtiğimiz yıl Halk Bankası, VakıfBank,  Ziraat Bankası arasında imzalanan kanun kapsamı gereğince sigortası bulunan vatandaşa yönelik emekli olabilmesi için kredi İş protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında sigortada prim borcu bulunan kişilerin peşin ödeme yapacakları son güne kadar eksik günü kapsamında kredi alması fırsatı sağlandı.

Bu protokol kapsamında 36 ay vadeli ve aylık %1.55 faiz oranı ile özel bir kredi kampanyası başlatıldı. Birikmiş olan prim borcunun ödenebilmesi için sunulan bu fırsatta belirli kriterleri kapsayanlar ancak yararlanabilir.

 EKSİK PRİM BORCU ÖDEME KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Prim borcu bulunanlara emeklilik yolu açıldı: Eksik prim borcu tek hamlede silinecek! - Resim : 1

Bankaların sunmuş olduğu prim borcunu yönelik düşük faizli kredi fırsatından yararlanmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar arasında şunlar yer alıyor

  • Bağ-kur kapsamında yaşlılık aylığı alabilecekler bağkur'dan prim borcu olup ödeyerek 4A yaşlılık aylığı alabilecek sigortalılar ek 5 ve ek 6 kapsamında birikmiş borcunu ödeyerek yaşlılık aylığı bağlanabilecekler hizmet borçlanması ile yaşlılık aylığı bağlanabilecekler geçmiş dönemde durdurulan hizmetleri ihya etmek isteyen sigortalılar

 EKSİK PRİM BORCU ÖDEME KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR? BAŞVURU EVRAKLARI NELERDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile emekli olmak isteyen kişilere uygun kredi fırsatını sunan bankalar arasında Denizbank yer alıyor. 36 aya varan taksit fırsatı ile ilk 3 ay ön ödemesiz olarak kredi fırsatından kefilsiz yararlanılabilir. Başvuru sürecinde belirli evrakların teslim edilmesi gerekiyor.

Denizbank'ın %2.71 faiz oranı ile sunduğu emeklilik kredisi için başvuru sırasında gerekli evraklar şunlardır:

  • TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı

  • Gelir belgesi

  • Kredi başvuru formu

  • SGK prim borç yazı örneği

  • Kişinin yerleşim yeri belgesi

  • Son aya ait fatura örneği

Etiketler: sgk, prim borcu, bağkur